Home Izbori Vučić: Voleo bih da su Albanci drugačije glasali

Vučić: Voleo bih da su Albanci drugačije glasali

115
0
Aleksandar Vuccich KZSS 43
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan rezultatima Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, ali da bi voleo da su Albanci drugačije glasali.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan rezultatima Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, ali da bi voleo da su Albanci drugačije glasali.

Vučić je rekao da su vanredni izbori na Kosovu teško i kompleksno pitanje i da treba sačekati konačne rezultate.

On je zahvalio Srbima na Kosovu što su bili disciplinovani i borili se za svoje interese i pokazali da žele stabilnost i dijalog sa Albancima.

„Voleo bih da su rezultati drugačije što se tiče volje albanskog naroda…To će nama stvarati teškoće, mnogo problema, ali učinićemo sve da očuvamo stabilnost, bezbednost i nastavimo dijalog“,rekao je Vučić.

Prema dosadašnjim podacima na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu najviše glasova je osvojila koalicija Demokratske partije Kosova (DPK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Inicijative za Kosovo.

Na drugom mestu je pokret Samoopredeljenje, dok je na trećem mestu koalicija Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse novo Kosovo (ANK) i Alternative.

Srpska lista je osvojila 4,8 odsto glasova, dok su sve ostale stranke koje su učestvovale na izborima osvojile 10,1 odsto glasova.

Vulin: Posle izbora na Kosovu više niko neće moći da zanemari volju Srba
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da je „srećan jer su Srbi sa Kosova i Metohije uzeli sudbinu u svoje ruke i izborili se da oni odlučuje gde će živeti i kako će živeti „.

„Posle ovoga više niko neće moći da zanemari volju Srba sa Kosova i Metohije i ni međunarodna zajednica, ni predstavnici Prištine neće moći da donose bilo kakve odluke koje se tiču života Srba sa Kosova, a da ne pitaju Srbe sa Kosova i Metohije, Srpsku listu ali i Vladu Srbije“, rekao je Vulin novinarima.

On je kazao da su Srbi sa Kosova i Metohije poslušali savet predsednika Srbije i Vlade Srbije i da je srećan zbog toga.

„Pokušaj da se Vlada Srbije i Srbija ukloni sa prostora Kosova i Metohije nije uspeo i zaslugu za to imaju Srbi sa Kosova i Metohije koji su poslušali savet predsednika Vučića i koji su glasali da Srbija čvrsto ostane na Kosovu i Metohij“, rekoa je Vulin.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here