Home Izbori Zorana Mihajlović: Ne opraštam se od Vučića premijera

Zorana Mihajlović: Ne opraštam se od Vučića premijera

163
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Novi predsednik Srbije sigurno neće sedeti sa strane i sa bezbedne daljine gledati šta radi Vlada, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Beograd — Novi predsednik Srbije sigurno neće sedeti sa strane i sa bezbedne daljine gledati šta radi Vlada, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, njegova politika kao predsednika Srbije biće merena i kroz uspehe Vlade i zato će joj Aleksandar Vučić biti podrška, ali i njen veliki kritičar.

Ona je u intervjuu za današnje „Večernje novosti“ dodala da se zato i nije opraštala od Vučića kao premijera, već mu je poručila: „Vidimo se na gradilištima, završenim putevima i prugama“.

Na pitanje kako će funkcionisati nova Vlada bez Vučića, Mihajlovićeva kaže da „sve što bio bilo i za nijansu sporije ne bi bilo dovoljno dobro“. „Verujem da će nova vlada raditi jednako vredno kao ova. Ne želim da se dogodi da se bilo ko igra sa svime što smo do sada uradili i da manjim trudom i zalaganjem pokuša da uspori stvari. To što Vučić neće biti u zgradi Vlade je geografija, a ne suština. Radićemo zajedno, jer Srbija ima tim oličen u predsedniku, ali i u Vladi. I samo tako pravimo rezultat“, kaže Mihajlovićeva.

Povodom početka razgovora svih stranaka o novom premijeru, Mihajlovićeva dodaje da još nema konkretnog predloga, ali da očekuje da će „znanje, dosadašnji rezultat i sposobnost saradnje biti kriterijumi za njegov izbor“ i da bi gotovo svako u Vladi mogao da bude premijer.

Odgovorajući na pitanje kako ocenjuje navode da će novi premijer biti Ivica Dačić ili Ana Brnabić, ona kaže da će „predsednik nove Vlade biti onaj koga odredi Aleksandar Vučić“.

„Ne treba ja da govorim o političkoj težini i kvalitetima drugih. To je kao kad bih počela da objašnjavam kako bih se snašla na ovoj funkciji. Radim svoj posao i uradim ono što hoću“, kaže Mihajlovićeva, dodajući da od novog premijera prvo očekuje da ga ne zavara i zaludi funkcija na koju dolazi, kao i da zadrži kurs sadašnje Vlade.

Na pitanje da li će Vučić podneti ostavku na mesto predsednika SNS, Mihajlovićeva je rekla da ne postoji nijedan racionalan razlog da Vučić podnese ostavku na mesto predsednika stranke, niti ga na to obavezuje bilo kakav propis. „Nije moguće odvojiti Vučića i SNS, a kao predsednik stranke, ubedljivo je pobedio prvom krugu na izborima“, dodala je ona.

Mihajlovićeva je ocenila i da je nepravosnažna presuda bivšem četničkom komandatu Nikoli Kalabiću samo još jedan znak koliko vlade moraju da vode računa o zakonima koje donose.

„Šta znači zakon donet u vreme Borisa Tadića po kojem se sada raspravlja da li je neko posle Drugog svetskog rata imao pravedno suđenje. Verovatno niko tada nije imao pravedno suđenje. Neshvatljivo je kako se tada nije razmišljalo o svim posledicama ovakvih odluka i sada imamo i presudu za Kalabića“, kaže ona.

Mihalovićeva je istakla i da ne postoji sukob između nje i predsednika opštine Čajetina u vezi sa gradnjom gondole, već da Milan Stamatović ima sukob sa zakonom.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here