Home Beograd Danas: Čedomir Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda

Danas: Čedomir Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda

223
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kandidovaće se za gradonačelnika Beograda, piše „Danas“.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović kandidovaće se za gradonačelnika Beograda, piše „Danas“.

Najangažovaniji ljudi LDP-a, od osnivača stranke do organizacije mladih, očekuju od Čedomira Jovanovića da se posle trogodišnjeg distanciranja potpuno posveti politici i stranci iz kojih se u najvećoj meri povukao 2014. godine.

Svi oko Jovanovića veruju da na gradskm izborima u Beogradu LDP treba da nastupi sa njim kao kandidatom za gradonačelnika. To mišljenje proisteklo je iz ubeđenja članova i funkcionera LDP koji smatraju da se društvu u vom trenutku ne nudi alternativa koja bi bila konkurentna sadašnjoj vlasti, kažu u LDP-u za Danas.

Na pitanje zašto od 2014. godina Jovanović nije bio više prisutan u političkom životu, u stranci kažu da je to, pre svega, zbog njegovog insistiranja da se povuče u drugi plan kako bi time otvorio prostor svima koji su imali ambiciju da popune prostor koji je nekada aktivno zauzimao LDP.

U LDP smatraju da je rezultat takavog odnosa politički život koji se pretvorio „u lične obračune do istrebljenja“.

Podsećaju i da je opozicija odbila plan zajedničkog nastupa koji je Jovanovića ponudio pred parlamentarne izbore 2016. i pred predsedničke 2017. nastojeći da konsoliduje građansku scenu u Srbiji.

„Potreban kvalitet nisu doneli ni pokreti Radulovića i Jankovića koji su posle prvih izbora počeli da se ruše usled nedostataka politike, umesto da grade novu platformu na kojoj bi se okupile demokratske snage“, ističu u LDP-u.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here