Home Izbori Janković: U sredu protiv lažnog krunisanja lažnog cara

Janković: U sredu protiv lažnog krunisanja lažnog cara

143
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1

Pokret slobodnih građana poziva građanke i građane da se okupe u sredu, 31. maja na Trgu Republike u Beogradu i kažu ne uvođenju diktature i otimanju države, kazao je predsednik tog pokreta Saša Janković.

Pokret slobodnih građana poziva građanke i građane da se okupe u sredu, 31. maja na Trgu Republike u Beogradu i kažu ne uvođenju diktature i otimanju države, kazao je predsednik tog pokreta Saša Janković.

Janković je rekao da će se u sredu, kada Aleksandar Vučić bude položio zakletvu za predsednika Srbije, desiti „poslednji čin uvođenja diktature i otimanja države Srbije“:

„Pozivam sve građane i građanke, sve organizacije, sve sindikate i sve političke stranke, sve kojima su sloboda i demokratija iznad svega da izađemo u naše gradove, a u Beogradu na Trg Republike u 18 sati i kažemo ne“, rekao je on.

Janković je naveo i da je „to naša obaveza prema nama, naša obaveza prema prošlosti naša obaveza prema budućnosti“.

„Vreme je da kažemo i moramo da kažemo ne, da ostane zabeleženo da su neki ljudi bili protiv uvođenja diktature kroz lažno krunisanje lažnog cara“, rekao je on.

Prema Jankovićevim rečima, Vučić oblači jednu novu odoru na sebe, zaklinje se Ustavu i Miroslavljevom jevanđelu u zemlji u kojoj taj ustav „svakonoćno krši i u kojem piše da je crkva odvojena od države“.

„Pravi dakle lažno krunisanje sebe kao lažnog cara, gazi sve ono što u Srbiji garantuje slobodu i ravnopravnost, i dostojanstvo svima nama“, rekao je Janković.

On je napomeno i da „mi ne želimo da se otimamo s njim oko države, ali naša obaveza je da izđemo“ i da kažemo „da Srbija i zvanično ne sme da postane i da nije za nas zemlja diktature“.

Prema njegovim rečima, to je obaveza svih građana bez obzira na politička opredeljenja i bez obzira na vrednosne i druge sudove i bez obzira na materijalno stanje

Janković je naveo i da će građani i građanke Srbije to sasvim sigurno i raditi i to bez ikakvih incidenata i nasilja.

DS se pridružuje

Demokratska stranka (DS) se pridružuje pozivu organizatora protesta Protiv diktature, saopštila je ta stranka, uz obrazloženje da svaki glas protiv diktature i za uređenu zemlju, oduvek ima i imaće njenu podršku.

„Demokratska stranka od samog početka protesta Protiv diktature podržava taj spontani i iskreni bunt protiv urušavanja institucija i vladavine jednog čoveka, a veliki broj članova DS već se pridružio i učestvovao u protestima posle izbornih zloupotreba“, navodi se u saopštenju.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here