Home Izbori Miloš Jovanović izabran za predsednika DSS

Miloš Jovanović izabran za predsednika DSS

123
0
Miloš Jovanović - Srbija izbori
Foto: N1

Dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izabran je za novog predsednika te partije na izbornoj skupštini održanoj u Beogradu, saopšteno je iz DSS-a.

Osim Jovanovića, na skupštini su izabrana i tri potpredsednika, Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane, kao i 170 članova Glavnog odbora.

Kako se navodi u saopštenju, Jovanović je rođen 19. avgusta 1976. godine u Beogradu, završio je Petu gimnaziju i Pravni fakultet na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona. Na istom univezitetu je magistrirao iz oblasti međunarodnih odnosa 2001. godine i odbranio doktorsku disertaciju 2010. godine.

Od jula 2007. godine obavljao je dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju za međunarodno-pravna pitanja i bio je član srpske delegacije u pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije, vođenim pod okriljem međunarodne posredničke trojke.

Februara 2008. godine imenovan je za koordinatora pravnog tima Vlade Srbije.

U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. godine izabran je za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Vojsku je služio 2003. godine u 63. padobranskoj brigadi.

Govori francuski i služi se engleskim jezikom, oženjen je i otac dva sina.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here