Home Predsednički izbori I kao predsednik, Vučić ostaje na čelu SNS-a

I kao predsednik, Vučić ostaje na čelu SNS-a

107
0
Vlada Srbije - Srbija izbori
Foto: N1

Ime svog naslednika na mestu premijera novi predsednik saopštiće sredinom juna. Pre toga, 30. ili 31. maja Aleksandar Vučić preuzeće funkciju od Tomislava Nikolića. Inauguraciju najavljuje dvadesetak dana nakon toga i kaže da neće kao Nikolić podneti ostavku na funkciju predednika stranke.

Kada je pre pet godina izabran za predsednika Srbije, Tomislav Nikolić stranku je prepustio Aleksandru Vučiću: „Jer to tako mora. Poraslo dete, osamostalilo se“, kazao je tada Nikolić.

Njegov naslednik taj potez neće ponoviti:

„Ja gledam da pratim tradiciju ovih američkih predsednika od Borisa Tadića pa nadalje, pošto ste za njih navijali do sada pa računam da ćete i ubuduće, pa gledam njihove tradicije da pratim. Već sam vam govorio kada ću da podnesem ostavku i na koji način tako da ću to da donesem u trenutku kada meni odgovara, a ne kada Televizija N1 traži“, kaže Vučić.

Novinar Danasa Zoran Panović kaže da Vučiću ne odgovara da ode s čela stranke, jer je svima jasno da je napustanje SNS-a bilo Nikolićevo političko samoubistvo.

„Vučić kako pragmatičan političar i kao makijavelista to neće uraditi. Vučić će u jednom trenutku biti tri u jedan. Biće i predsednik države i predsednik partije i na neki način premijer, jer taj njegov premijer će imati delegiranu moć. Biće transmisija Vučića“, kaže Panović.

Ime tog premijera i dalje se čeka. Mediji navode da su u užem izboru Ivica Dačić, Ana Brnabić i Dušan Vujović: „Pa niste nikog iz SNS-a stavili. Postoje tri mogućnosti. Da to bude neko iz SNS-a, da to bude Ivica Dačić kao predsednik SPS-a ili nestranačka ličnost“ a na pitanje ko su kandidati za premijera iz redova SNS-a, da li je to Nikola Selaković, Vučić kaže:

„Nikola je veoma vredan i sposoban mladi čovek, isto kao Miloš Vučević“.

„U tehnologiji Vučićeve vlasti postoji jedna vrsta sračunate dramatizacije. On u tome uživa, ovo je za njega idealno vreme kada se bacaju buve kada su svi u strahu, svi su u nadi, svi su u loncu. Ta dramatizacija je deo kolorita političkog, naročito njegovog“, objašnjava Panović.

Rasplet drame najavljen je za polovinu juna. Tada će novi predsednik saopštiti kome daje mandat, punih 70 dana posle izbora na kojima je izabran za predsednika.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here