Home Izbori Osnovan pokret Saše Jankovića “Slobodni građani Srbije”

Osnovan pokret Saše Jankovića “Slobodni građani Srbije”

102
0
Pokret Saše Jankovića - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Sava Rafddovanović

U Beogradu osnovan pokret “Slobodni građani Srbije” za čijeg je predsednika izabran bivši zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković.

U Beogradu osnovan pokret “Slobodni građani Srbije” za čijeg je predsednika izabran bivši zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković.

Osnivačkoj skupštini prisustvovala su 62 osnivača pokreta, među kojima su i glumac Nikola Đuričko, muzičari Vlado Georgiev i Vasil Hadžimanov, advokat Božo Prelević i sociolog Ratko Božović.

Potpisan je osnivački akt i usvojen je statut pokreta, dok je za predsednika izabran Saša Janković kojeg su podržali svi prisutni, osim njega samog koji je bio uzdržan.

„“Sada imamo posla. Pokret će vratiti osmeh na lica građana i građanki. Radićemo i uraditi uspešan posao. Okupili smo se zarad ozdravljena društva koje je duboko podoljeno. Imamo mnogobrojne ciljeve koje ćemo ispuniti zahvaljujući demokratičnosti koju smo i danas, ovde na osnivačkoj skupštini, pokazali. Ustav zavisi od svakog pojedinačno i od svih nas zajedno. Počastvovan sam što sam izabran za predsednika pokreta i verujem da ćemo vrlo brzo reći da je Srbija bolje mesto za život“, poručio je Janković.

Janković je novinarima rekao da će sarađivati sa svima koji dele ciljeve pokreta, ali ne i sa onima koji otvoreno ili prikriveno podržavaju politiku aktuelne vlasti.

Prema njegovim očekivanjima, pokret će se širiti, ali je Janković istakao da neće dozvoliti da se na bilo koji nači okrnji ili diskvalifikuje jezgro koje je danas formirano. On je najavio formiranje etičke komisije pokreta i otvaranje kancelarija u svim mestima u Srbiji.

„Danas je formiran Nacionalni pokret“, kazao je Janković i istakao da su osnivačkoj skupštini pored predstavnika iz Beograda prisustvovali i predstavnici iz Bora, Niša, Leskovca.

„Uspeh zavisi od svakog od nas zajedno, ali i svih nas pojedinačno“, rekao je Janković.

Upitan da li će pokret učestvovati na lokalnim izborima u Beogradu, koji bi trebalo da budu iduće godine, Janković je rekao da će o tom, kao i svim drugim pitanjima odlučiti Predsedništvo pokreta.

„Dozvolite nam da udahnemo. Od sutra već počinjemo rad“, rekli su i neki od članova Predsedništva.

Za članove Predsedništva pokreta “Slobodni građani i građanke Srbije” izabrani su Aida Ćorović, Srđan Škoro, Goran Marković i Dušan Teodorović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here