Home Izbori Živković reizabran: Vučić kukavica, biće izbora sigurno

Živković reizabran: Vučić kukavica, biće izbora sigurno

104
0
zoran_zivkovic_srbijaizbori_7
Foto: Srbija izbori / Dušan Jauković

Delegati Nove stranke iz cele Srbije izabrali su na današnjoj skupštini Zorana Živkovića za predsednika stranke. Živković je bio jedini kandidat za tu funkciju.

Delegati Nove stranke iz cele Srbije izabrali su na današnjoj skupštini Zorana Živkovića za predsednika stranke. Živković je bio jedini kandidat za tu funkciju.

Za potpredsednike izabrani su specijalista pedijatrije Mira Petrović, programer Milenko Vujić, građevinski inženjer Ivan Jovanović i konsultant Aleksandar Stanković.

Delegati su za predsednika Saveta Nove stranke izabrali profesorku prava Vesnu Rakić Vodinelić, a politikologa Đorđa Nakića za generalnog sekretara stranke.

Izbori će biti sigurno ove godine, beogradski, a šuška se i o parlamentarnim, jer je Aleksandar Vučić politička kukavica koja ne sme da pusti beogradske izbore bez nekih drugih, ocenio je Zoran Živković.

Raspisaće parlamentarne izbore 99 odsto, rekao je Živković i napomenuo da „već od sutra, odnosno ponedeljka“ mora da počne rad opozicionih stranaka na stvaranju uslova za izbore koji će dovesti do normalne, zdrave Srbije koju zaslužuju građani Srbije.

Živković ističe da „ovaj režim ne može da se popravi“, ali i da se neće saplesti sam od sebe, već mu se u tome mora pomoći.

„Pred nama su teški dani, koji mogu da se pretvore u uspešno vreme“, rekao je Živković i naglasio da mu je ovo poslednji mandat kao predsednika Nove.

Živković je, govoreći o osnivanju pokreta koji će voditi nekadašnji ombudsman Saša Janković, rekao da je
to bila tema izbore skupštine Nove stranke.

„Dali smo veliki doprinos kampanji Jankovića na predsedničkim izborima i kada taj pokret bude osnovan i kada budu jasni i precizni ciljevi, način organizacije, metodologija donošenja odluka, da će Nova stranka ozbiljno razmisliti i doneti odluku o daljoj saradnji“, rekao je Živković.

„To je ono što možemo da kažemo sada, jer ni u javnosti, niti nama personalno i stranački niko nije poslao nikakve programe i dokumenta oko kojih bismo mogli da se izjasnimo“, dodao je Živković.

Stranka je, rekao je on, ovlastila predsedništvo Nove da donese odluku o eventualnoj daljoj saradnji.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here