Home Beograd Novosti: SNS i SPS neće zajedno na izbore u Beogradu

Novosti: SNS i SPS neće zajedno na izbore u Beogradu

208
0
_T5U0733
Foto: Darko Ćirkov

Koalicije SNS i SPS neće biti na izborima u Beogradu, DS i Saša Janković će pokušati da nastave saradnju, čeka se i odluka Vuka Jeremića, pišu Večernje novosti.

Koalicije SNS i SPS neće biti na izborima u Beogradu, DS i Saša Janković će pokušati da nastave saradnju, čeka se i odluka Vuka Jeremića, pišu Večernje novosti.

Beogradske izbore vlast vidi kao priliku da još jednom potvrdi dominaciju, a opozicija se nada šansi da prvi put ozbiljnije ugrozi vladajuću koaliciju.

Stožerne stranke vlasti, SNS i SPS, u Beogradu imaju odličnu saradnju, pa će se, i ako budu nastupali odvojeno, pozivati na zajedničke rezultate iz prethodnog perioda.

Po običaju, mnogo je više nedoumica na opozicionom polu. Glavna je – Vuk Jeremić. Prema našim saznanjima, Jeremić još nije doneo odluku da li će ići na beogradske izbore.

Demokrate, koje su na predsedničkim izborima podržale Jankovića, planiraju da ponude saradnju njegovom pokretu. Šef beogradskog odbora Balša Božović kaže da se ova stranka već priprema za izbore.

Među nepoznanicama je i pokret „Beli – Samo jako“ čiji je kandidat Luka Maksimović osvojio treće mesto u predsedničkoj trci. Oni rade na formiranju mreže lokalnih pokreta.

Iako se spekuliše da bi predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić mogao da se udruži sa bivšim gradonačelnikom Draganom Đilasom, on za „Novosti“ kaže da na izbore izlazi samostalno, sa programom koji „nema veze sa visokom politikom“.

DSS i Dveri neće obnoviti savez sa prošlih republičkih izbora.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here