Home U fokusu Pokret „7 zahteva“: Protest na dan Vučićeve inauguracije

Pokret „7 zahteva“: Protest na dan Vučićeve inauguracije

112
0
Protest - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Zoran Žestić

Pokret „7 zahteva“ najavio je da će organizovati protest na dan inauguracije izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pokret „7 zahteva“ najavio je da će organizovati protest na dan inauguracije izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Skup će najverovatnije biti održan 31. maja, jer tada zvanično predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe mandat, ali, ukoliko se inauguracija desi u narednih nekoliko dana juna meseca, izlazimo na ulice tada, naveo je Pokret „7 zahteva“.

Ovaj pokret konstatuje da se „u poslednjih pet godina, tokom autokratske vladavine Vučića i njegove partije, propadanje naše zemlje, koje traje već skoro tri decenije, samo se još više ubrzalo“.

Kao neke od najvažnijih uzroka takvog stanja, Pokret je označio privatizaciju najbitnijih javnih preduzeća po svaku cenu, nisku industrijsku proizvodnju i propadanje fabrika, drastični pad kvaliteta života ljudi, zabrinjavajuće loše uslove rada i kršenje radničkih prava, korumpiranost sudstva i policije i odsustvo vladavine prava, potkupljenost medija i njihovu sve upadljiviju neslobodu.

„Izlazimo da protestujemo protiv Vučićeve inauguracije zato što ne zaboravljamo da je on rekao da će biti „veći MMF od MMF“ i da je to jedino obećanje koje je ispunio“, napomenuo je Pokret.

U saopštenju se ističe da se nova nada za našu zemlju gradi se kroz borbu za drugačije društveno uređenje i prosperitet naroda, a ne za neku od postojećih partija.

Pokret „7 zahteva“ je pozvao brojna udruženja i organizacije iz zemlje, sa kojima je, kako navodi, u kontaktu, da mu se pridruže na protestu, o kome će informisati detaljno kako se on bude približavao.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here