Home Izbori Protest „Protiv diktature“: Podrška slobodnim medijima

Protest „Protiv diktature“: Podrška slobodnim medijima

111
0
Protest - Srbija izbori
Foto: N1/ FoNet/ Aleksandar Levajković

Nekoliko desetina učesnika protesta „Protiv diktatrure“ prošetalo je od Trga Nikole Pašića do redakcije nedeljnika Vreme, a potom se zaustavilo u Knez Mihailovoj ulici gde su izrazili podršku svim slobodnim i objektivnim medijima.

Nekoliko desetina učesnika protesta „Protiv diktatrure“ prošetalo je od Trga Nikole Pašića do redakcije nedeljnika Vreme, a potom se zaustavilo u Knez Mihailovoj ulici gde su izrazili podršku svim slobodnim i objektivnim medijima.

Na protestu je rečeno da će građani uvek biti uz slobodne medije koji su bili uz građane.

Predstavnici redakcije Vreme izašli su kako bi zahvalili na podršci učesnicima protesta „Protiv dikature“ i podelili im primere tog nedeljnika.

Učesnici protesta okupili su se posle 18 časova ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića odakle su Dečanskom ulicom prošetali do Knez Mihailove ulice.

Dečanska ulica bila je zatvorena za saobraćaja. Na čelu kolone bio je istaknut veliki transparent „Protiv diktature“, a demonstranti su duvali u pištaljke i nosili transparente „Protiv terora vlasti“, „Sloboda medija“, „Slobodno novinarstvo – N1, Danas, NIN“.

Okupljeni su tokom šetnje uzvikivali „Vučiću lopove“, „Hoćemo kulturu, a ne diktaturu“ i „Onesvesti se“.

Kako je najavljeno na Fejsbuk grupi preko koje je protest organizovan, demonstranti su danas želli da izraze podršku nedeljniku „Vreme“, kao „jednom od poslednjih objektivnih medija u Srbiji“.

Pokret „Protiv diktature“ ocenio je ranije u saopštenju da u Srbiji vlada medijski mrak i da vlast pokušava da onemogući informisanje građana o potezima u državi, ali i o potpisivanju međunarodnih dokumenta i ugovora.

„Posledice medijskog mraka su nemerljive, a ogledaju se u neinformisanosti građana o osnovnim međunarodnim dokumentima koje ova vlast podržava, poput Briselskog sporazuma i dokumenata povezanih sa njim, čije značenje i posledice nikada nisu u celosti i dovoljno jasno objašnjene državljanima Srbije“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno pred početak protesta.

„Protiv diktature“ naveo je da su novinari morali da se obraćaju povereniku za informacije od javnog zančaja kako bi dobili informacije u „slučaju helikopter“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here