Home Izbori Vučić: Hvala opoziciji, idu ka mojoj dvotrećinskoj podršci

Vučić: Hvala opoziciji, idu ka mojoj dvotrećinskoj podršci

95
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug/ Tanja Valić

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je zahvalan predstavnicima opozicije na svemu što su učinili posle predsedničkih izbora.

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je zahvalan predstavnicima opozicije na svemu što su učinili posle predsedničkih izbora.

Kako kaže, to je uticalo na to da mu poraste rejting i dodaje da, ako tako nastave, postoji mogućnost da dobije dvotrećinsku podršku u narodu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da mu je drago što je otvarao pruge i puteve, da je to njegov posao, a da svako radi svoj posao.

„To je moj najvažniji odgovor za sve njih jer time pokazujemo svoj demokratski kapacitet. ali hvala im na svemu što su proizveli posle izbora. Iako mi verovatno nije bilo lako, možda me je i pogodilo prvi i drugi dan, kada nisam razumeo o čemu se radi, ali da su izbori bili pre 3-5 dana imao bih 58 odsto, a da su bili sinoć imao bih 61 odsto. Ako ovako nastave, doteraće me do dve trećine“, rekao je Vučić.

On je upitao predstavnike opocizije da li žele da kažu narodu da ne zna za koga je glasao, da neko drugi treba da ih ubeđuje u to.

Vučić se osvrnuo na poraz SNS-a na lokalnim izborima u Zaječaru gde je, kako je rekao, ta stranka izgubila za 130 glasova.

„Nismo se bunili i poništavali. Imaćeš podršku naše vlade, da pomognemo da Zaječarci bolje žive, a mi ćemo svoje slabosti sagledati da sledeći put pobedimo. To je pristup pobednika, a gubitnici će uvek u svemu drugom da nadju razloge za svoje neuspehe, a nikada u sebi“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da su svakodnevne izjave albanskih političara o stvaranju „velike Albanije“ posledica dobro koordinisane akcije.

Osim toga, kako kaže, srpske službe bezbednosti su „našle tragove“ zajedničkog delovanja najmanje jedne strane službe sa obaveštajnim agencijama iz Tirane i Prištine.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here