Home Izbori Ne da(vi)mo Beograd: Na ulici smo, jer smo izgubili državu

Ne da(vi)mo Beograd: Na ulici smo, jer smo izgubili državu

111
0
Ne davimo Beograd - Srbija izbori
Foto: N1

Predstavnik Incijative Ne da(vi)mo Beograd Luka Knežević Strika izjavio je da su građani Srbije jedina vlast, a da su sve ostalo uzurpatori.

Predstavnik Incijative Ne da(vi)mo Beograd Luka Knežević Strika izjavio je da su građani Srbije jedina vlast, a da su sve ostalo uzurpatori.

On je rekao na Trgu Nikole Pašića da je u Srbiji predugo sve gore, ali da je počela silazna putanja i da je jasno da će sadašnja vlast otići.

Knežević je rekao i građani moraju da paze da se preletači ne vrate u stranke iz kojih su pobegli ili da dođu novi ljudi, a da sve ostane po starom.

„Moramo da menjamo to kako se bavimo politikom, pitanja o našem gradu u kome živimo radimo i učimo su naša politička pitanja“, rekao je on.

Istakao je i da se protest odvija između skupštine grada i Doma Narodne skupštine i da u jednoj sede „kriminalci i njihovi saučesnici“, a u drugoj „ideolozi zločina u Savamali i gorih zločina“.

„Mi građani smo na ulici, a one su ponovo naše …. tu smo jer smo izgubili državu“, rekao je on.

Prokomentarisao je i izjavu gradonačelnika Siniše Malog da nema ponovo nameru da se kandiduje za tu funkciju i da će se vratiti privatnim poslovima.

„On se ni sada nije kandidovao i on sve vreme radi privatne poslove, i iz fotelje može i mora da ode na jedino mesto, a to je sudnica“, kazao je Knežević Strika.

Pozvao je učesnika protesta da se sutra u 18h pridruže studentima (u protestu Protiv diktature) u centru Beograda.

„Pridružite se svakome, niko ovde ne protestuje bez razloga“, rekao je Knežević Strika.

Protest je protekao bez incidenata na Trgu Nikole Pašića, a na poziv Kneževića Strike: „Dajte mi svetla“, demonstranti su upalili mahom baklje bele boje.

Okupljeni su potom počeli mirno da se razilaze a saobraćaj u Ulici kneza Miloša je normalizovan.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here