Home Izbori Iz SRS u SNS i u fotelju državnog sekretara

Iz SRS u SNS i u fotelju državnog sekretara

96
0
Vojislav Šešelj - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Šef poslanika SRS Vojislav Šešelj interesovao se za status svog dojučerašnjeg poslanika Marka Milenkovića na sednici Skupštine Srbije.

Šef poslanika SRS Vojislav Šešelj interesovao se za status svog dojučerašnjeg poslanika Marka Milenkovića na sednici Skupštine Srbije.

On je na sednici pitao ministra prosvete Mladena Šarčevića kako je moguće da se za državnog sekretara imenuje Milenković koga su radikali pre nekoliko dana „prisilili da podnese ostavku na mesto poslanika, jer je izdao radikale“ i u vreme predizborne kampanje je radio za suparnički tabor, odnosno za predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

„Išao je od kuće od kuće naših članova i simpatizera i objašnjavao da smo se Vučić i ja sve dogovorili, da on bude predsednik, a ja premijer i tako nam je oborio sa 20 procenta glasova na tri odsto“, rekao je Šešelj.

On je rekao da je mesto državnog sekretara najviša činovnička funckija, te upitao „Kako čoveka koji se ovako moralno obrukao do krajnjih granica promoviše u najviši državni činovnički red“.

„Kakav je onda to ministar prosvete i zaslužuje li da ostane u Vladi, zašto ne podnese ostavku i kako je Vlada sebi dozvolil da prihvati takav predlog“, upitao je Šešelj.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here