Home Izbori Akcionari Beka: Glasali smo za Vučića, ali ne živimo bolje

Akcionari Beka: Glasali smo za Vučića, ali ne živimo bolje

116
0
Akcionari Beka - Srbija izbori
Foto: N1

Vlasnici akcija beogradske konfekcije Beko danas su ponovo protestovali ispred Vlade Srbije tražeći da im se podeli 50 odsto novca od 29 miliona evra koliko je sada na računu te firme posle prvostepenog završetka svih sudskih sporova oko potraživanja.

Nekoliko desetina radnika svakodnevno je u Nemanjinoj ulici od 3. aprila ove godine a u međuvremenu su predali zahtev Vladi Srbije za sastanak sa premijerom kako bi mu „objasnili da stečajni postupak traje 15 godina i da se novac Beka troši nekontrolisano a da akcionari ne mogu da dobiju svoj deo“.

Ističu da ne mogu da čekaju raspodelu viška stečajne mase od 29 miliona evra posle okončanja i drugostepenih sudskih postupaka jer se novac deceniju i po odliva na razne stečajne upravnike i korumpirane sudije.

U razgovoru za N1 kažu da su na prošlim izborima glasali za Vučića i da sada očekuju da on nešto uradi. Podsećaju da žive od penzija koje su male i da im povećanje od jedan odsto nije dovoljno.

„On obećava povećanje od jedan odsto a penzije su 13.000 i 16.000 dinara. To nije povećanje“, kaže jedan od nekadašnjih radnika Beka dodajući da penzioneri pvo plate račune a da ono što ostane troše na hleb i mleko. „Bez obzira što Vučić kaže da živimo bolje, ne živimo!“.

Jedna od radnica kaže da od penzije ne može da kupi ni junetinu ni voće.“Dobiješ pola penzije 10.000 dinara. Dok platiš račune, šta ti ostane? Ništa! Nemamo ništa deca moja, teško nam je… plaćamo lekove, plaćamo sve .. nema ništa džaba“.

„Znaš kad sam bila u pozorištu? Kad je bilo u Beku preko sindikata. Ja nemam para za pozorište i bioskop
meni je onaj tv, kuća i deca a o banjama i letovanjima nas nemojte ni pitati“, kaže jedna od radnica Beka konstatujući da su „na dnu dna“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here