Home Izbori Mihajlovićeva: Novi premijer treba da bude neko iz SNS

Mihajlovićeva: Novi premijer treba da bude neko iz SNS

105
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da i nov premijera treba da bude iz Srpske napredne stranke (SNS).

Beograd — Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da i nov premijera treba da bude iz Srpske napredne stranke (SNS).

Ona je dodala i da „nema ništa protiv“ da Socijalistička partija Srbije (SPS) preuzme više odgovornosti u novoj Vladi Srbije.

Mihajlović je za subotnje izdanje beogradskog „Blica“ ocenila da je „logično“ da kandidati SNS-a budu na najodgovornijim mestima, „ako je Aleksandar Vučić osvojio više od dva miliona glasova na predsedničkim izborima, i ako je SNS najveća stranka koja je preuzela odgovornost za sve što se dešava u Srbiji“.

Članica Predsedništva SNS-a je dodala da sa Vučićem nije razgovarala o tome ko će biti novi premijer, ali da „misli da zna“ o kojim kandidatima razmišlja aktuelni predsednik vlade.

U razgovoru objavljenom pod naslovom „Novi premijer mora da bude iz SNS, ali to neće biti žena“, Mihajlović je međutim rekla da bi se „svakako odazvala“ ukoliko bi je Vučić pozvao na razgovor o preuzimanju funkcije predsednika vlade.

„Izbor novog mandatara je obaveza novog predsednika Vučića i on to treba da saopšti, a ne ja ili bilo ko drugi. Vučić će o novom premijeru da razgovara sa koalicionim partnerima i Predsedništvom SNS-a. To su mesta na kojima će se birati premijer a ne u medijima“, kazala je Zorana Mihajlović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here