Home Izbori Strah i prljava kampanja pred izbore u Vrbasu

Strah i prljava kampanja pred izbore u Vrbasu

130
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: N1

U Vrbasu će u nedelju biti održani lokalni izbori, na glasačkom listiću naći će se ukupno šest lista. Međutim, u opoziciji navode da u toj opštini vlada atmosfera straha oličena u prljavoj kampanji.

U Vrbasu će u nedelju biti održani lokalni izbori, na glasačkom listiću naći će se ukupno šest lista. Međutim, u opoziciji navode da u toj opštini vlada atmosfera straha oličena u prljavoj kampanji.

Šest stranaka na glasačkom listiću, a na bilbordima i plakatima samo jedno ime. Srpska napredna stranka već je žurkom proslavila i pobedu na predstojećim izborima. Plakati s likovima kandidata opozicionih stranaka teško je naći, osim na lecima na kojima su označeni kao lopovi.

„Ovo je, jednostavno poruka vladajuće garniture da svako ko bude mislio drugačije ili pokušao da se ponaša drugačije u odnosu na ono što oni žele, može da se nada ovakvoj režiji“, kaže Dragan Stijepović iz koalicije Oslobodimo Vrbas.

Kampanja protiv kandidata opozicije prisutna je i na društvenim mrežama, gde su se pojavile grupe u kojima se na negativan način predstavljaju svi osim kandidata Srpske napredne stranke. Zbog takvih pojava, kažu, opozicija se grupisala u jednu koaliciju, ali procenjuju da je trka neravnopravna.

„Evo daću vam jedan primer, zatekao sam se u zgradi opštine gde sam hteo da se vidim s jednim prijateljem. On me je povukao za rukav i odveo me u WC. Ja ga pitam da li si normalan, šta radimo ovde? Kaže, imaju kamere u hodniku, nemoj da nas gledaju tamo. Mislim, ako smo to doživeli, da se u 2017. godini sklanjamo od kamera u opštini, ne znam šta bih drugo rekao nego da je atmosfera straha“, navodi Stijepović.

Srpska napredna stranka na lokalne izbore izlazi pod imenom Aleksandra Vučića, a iz kampanje su se u potpunosti povukli lokalni stranački prvaci. Opštinski odbor SNS u ovom trenutku ne postoji, tačnije preorijentisao se u izborni štab, koji vode funkcioneri SNS iz pokrajine. Međutim, prilično neuobičajeno za jednu stranku koja je u jeku predizborne kampanje, danas niko od njih nije želeo pred kamere N1.

Kamere su ipak bile upaljene kada su Vrbas prethodnih dana posećivali brojni ministri, ali i funkcioneri Srpske napredne stranke, poput potpredsednika Miloša Vučevića i brata aktuelnog premijera, Andreja Vučića.

„Zaprepašćuje činjenica da je na ovim lokalnim izborima angažovan veliki broj političara, nosilaca javnih funkcija na republičkom nivou, i meni se čini da to služi više da je u obliku mobilizacije svog stranačkog članstva za nekakve buduće izbore nego što služi rešavanju lokalnih problema“, objašnjava Goran Kaluđerović, politikolog.

Na izborima održanim pre četiri godine, Srpska napredna stranka osvojila je ubedljivu pobedu sa oko 40 odsto glasova. U nedavnom stranačkom saopštenju naveli su da nisu zadovoljni tim rezultatom.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here