Home Izbori Vučić: Dok su mirni, mogu da šetaju još deset godina

Vučić: Dok su mirni, mogu da šetaju još deset godina

110
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da građani širom Srbije mogu da protestuju dokle god hoće i dok ne ugožavajva prava drugih građana, ističući da će država reagovati ukoliko dođe do nasilja.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da građani širom Srbije mogu da protestuju dokle god hoće i dok ne ugožavajva prava drugih građana, ističući da će država reagovati ukoliko dođe do nasilja.

Vučić je posle obilaska dežurnih snaga u sistemu protivvazdužne odbrane u kasarni Vojske Srbije „Narodni heroj Milan Tepić“ u Jakovu, rekao novinarima da će država reagovati ako neko posegne za nasiljem.

„Dokle god hoće, nek’ protestuju, sve dok je mirno, dok se ne ugrožavaju prava drugih građana. Kada sam govorio u kampanji da se priprema takozvani makedonski scenario u kojem će pojedini predsednički kandidati, pojedini političari, pokušati da nasiljem ostvare sve što ne mogu kroz volju naroda, oni su mi govorili kako to nije istina“, rekao je Vučić.

On je kazao da „sve dok je mirno“ mogu da „šetaju još deset godina“ i da izražavaju svoj protest dokle god hoće.

Vučić je rekao da samo može da se nasmeje na nastojanjima njegovih političkih protivnika da pritiscima na Republičku izbornu komisiju (RIK) promene narodnu volju.

„Na to se samo nasmejete. Mali đokica zamišlja da je moguće da promenite narodnu volju odlukom političara. Ne znam samo odakle im takve ideje, onda bi se pravili izbori za RIK. Onda onaj koga RIK izabere, a ne građani je predsednik. To je smešno“, rekao je izabrani predsednik i premijer.

Prema njegovim rečima, o celoj situaciji „najviše govori“ težnja da se promeni član RIK-a „zato što je častan i nije hteo da glasa onako kako mu političari određuju“.

„Nekada smo imali zemlju u kojoj su se ljudi borili za poštovanje narodne volje. U tom teatru apsurda, morate da se naviknete. Ponosan sam na činjenicu da smo dopustili izraženoj manjini, ne tesnoj manjini, nego izraženoj manjini, da čini sve što želi“, rekao je Vučić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here