Home Izbori Obradović: Ako neko ne izda, opozicija da poništi izbore

Obradović: Ako neko ne izda, opozicija da poništi izbore

106
0

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je da vladajuća većina u Republičkoj izbornoj komisiji nema većinu za usvajanje rezultata glasanja na predsedničkim izborima u Srbiji.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da RIK ima 28 članova i da će većina zavisiti od članova komisije iz SRS Vojislava Šešelja i članova RIK-a koji predstavljaju predsedničkog kandidata Nenada Čanka.

„Nemaju većinu da izglasaju rezultate izbora i opozicija može da ih poništi, ako neko iz redova opozicije ne izda“, naveo je on.

Obradović je rekao da Dveri ne priznaju Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije i ponovio da su izbori pokradeni. On je ocenio da ne treba da bude novih izbora u Srbiji dok se ne ispune osnovni uslovi za fer i demokratske izbore – promena biračkog spiska, smena članova RIK i REM.

Govoreći o protestima u Srbiji Obradović je rekao da ih je podržao i da čestista studentima i građanima na hrabrosti. On je istakao i da nema nikakvu ulogu u organizovanju protesta.

Povodom zakazivanja nastavka sednice parlamenta za 19. april, Obradović je rekao da je pritisak „urodio plodom“ i da se predsednica skupštine Maja Gojković „prizvala pameti“, ali da to ne znači da će odustati od zahteva za njenu smenu jer parlament nije radio više od mesec dana.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here