Home Izbori Promene u Mladenovcu odozdo ka gore

Promene u Mladenovcu odozdo ka gore

156
0
Ljubiša Preletačević Beli - Srbija izbori
Foto: Danas/ N1

Članica pokreta „Beli samo jako“ Danijela Savkić izjavila je danas da oni žele da krenu odozdo ka gore, da očiste svoje dvorište i da naprave promenu u Mladenovcu i tako drugima pokažu kako može da se radi.

Članica pokreta „Beli samo jako“ Danijela Savkić izjavila je danas da oni žele da krenu odozdo ka gore, da očiste svoje dvorište i da naprave promenu u Mladenovcu i tako drugima pokažu kako može da se radi.

Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, na predsedničkim izborima u Srbiji osvojio je 9,44 odsto glasova izašlih birača i sa tim izbornim rezultatom bio treći, prenosi TV N1 i navodi da je Beli iza sebe ostavio političare sa dužim stažom i velikom organizacijom koja je stajala iza njih.

Šef odborničke grupe „Beli – samo jako“ u Skupštini Mladenovca Vladimir Tripković kaže da su se toliko umorili tokom kampanje, da kad su stigli rezultati, uopšte nisu bili iznenađeni.

„Više od trećine Mladenovčana je glasalo za Belog, 37 odsto. Slična priča kao prošle godine u Mladenovcu, sada postojimo godinu dana, ljudi znaju šta radimo“, rekao je Tripković.

„Najveća stvar koju smo uradili – nismo deo vlasti i to je bilo naše preizborno obećanje. Dosta smo radili u Mladenovcu, podstičemo komunikaciju, kulturu dijaloga, pratimo budžet veoma ozbiljno, animirali smo ljude da učestvuju, pomaci postoje, ne može ništa brzo“, rekao je Tripković.

Na komentare da je Beli Preletačević „oteo“ glasove drugih kandidata, Tripković kaže da svaki opredeljeni birač ne menja stranu tokom kampanje i da glasa za onoga koga je izabrao.

On smatra da nisu ni mogli da uzmu glasače Vuka Jeremića, jer Jeremić nije ni imao stranku.

„Šešelj je imao rezervisanu kampanju, nije se distancirao od Vučića i njegovi glasači su odustali od glasanja, ali onaj ko odustane od jedne stranke neće odmah da pređe kod drugog. Šešelj je kampanjom oterao dobar deo svojih birača, sad pokušava da promoviše priču da je Beli uzeo glasove, a da nije povećao izlaznost. Među mladima je povećana izlaznost upravo zbog Belog“, ocenio je Tripković za TV N1.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here