Home Izbori Vučić: Protesti su u redu ako su mirni

Vučić: Protesti su u redu ako su mirni

107
0
aleksandarvuc-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Srbije i novoizabrani predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je Srbija demokratska zemlja i da su protesti zbog izbornih rezultata u redu, sve dok su mirni.


Premijer Srbije i novoizabrani predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je Srbija demokratska zemlja i da su protesti zbog izbornih rezultata u redu, sve dok su mirni.

„Srbija je demokratska zemlja i svako može da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite, kada bih ja pozvao sve pristalice da slavimo. Nemamo vremena za to. Moramo da radimo i da budemo još uspešniji i marljiviji“, rekao je Vučić novinarima u Mostaru, komentarišući protest grupe mladih u Beogradu zbog rezultata predsedničkih izbora.

Dodao je da onaj ko ima vremena uvek može da protestuje sve dok je to mirno, kao i da je normalno da se neko izjašnjava da li je za ili nije.

„Nadam se da se sada neće videti neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje“, rekao je Vučić.

On je rekao da će pomoći organizacijama sa Kosova da ponovo ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu postave panoe sa fotografijama ubijenih i kidnapovanih Srba sa Kosova, uništene tokom sinoćnjeg protesta.

Vučić kaže da čeka konačne rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, 2. aprila, i da očekuje da će osvojiti 56 odsto glasova.

Đurić: Zasmetalo mi rušenje srpskog zida plača

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić rekao je da bilo koji legitiman i legalan oblik protesta ne treba sprečavati, ali da mu je kao građaninu zasmetalo to što je tokom jučerašnjeg protesta oštećen srpski zid plača ispred Doma Narodne skupštine.

„Neko je u žaru političke strasti, ne misleći na porodice žrtava, porušio srpski zid plača. To mi je lično zasmetalo“, rekao je Đurić.

On je ukazao da je rezultat predsedničkih izbora i podrška koju je Aleksandar Vučić dobio veoma jasna.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here