Home Izbori Obradović: Jedva čekam Vučićevu „ikebanu“ na mestu premijera

Obradović: Jedva čekam Vučićevu „ikebanu“ na mestu premijera

100
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: N1

Predstavnici Pokreta Dveri u Republičkoj izbornoj komisiji tražiće poništavanje predsedničkih izbora održanih u nedelju, i nove izbore zbog velikog broja neregularnosti, najavio je danas lider tog pokreta Boško Obradović.

Obradović koji je bio predsednički kandidat, naveo je da su dovoljni razlozi za poništavanje izbora „antiustavno uputstvo RIK-a o načinu glasanja na Kosovu i Meohiji“, kao i „nevidjeni mediji mrak i cenzura“.

„Ovo su bili krajnje nepošteni izbori u kojima je kandidat vlasti imao 92 odsto zastupljenosti na velikim medijima, nije bilo nikakvih duela niti sučeljavanja izmedju kandidata, dok se o opoziciji moglo čuti samo iz napada vlasti“, rekao je Obradović, a preneo je njegov pokret.

Obradović je istakao da se vraća u Skupštinu Srbije i da jedva čeka „izbor nove Vlade na čelu sa novom ikebanom koju će postaviti Aleksandar Vučić“.

„Do tada, Srbijom će više meseci vladati Vučić i kao predsednik i kao predsednik Vlade“, rekao je Obradović i dodao da je pokret čiji je lider već krenuo u pripreme za izbore u Beogradu i za vanredne parlamentarne izbore, koje, kako je rekao, očekuje istovremeno.

Pobednik predsedničkih izbora je Vučić koji je, prema rezultatima Republičke izborne komisije, na uzorku od 91,39 odsto biračkog tela, osvojio poverenje 55,13 odsto birača koji su glasali.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here