Home Izbori Putin čestitao Vučiću pobedu na izborima

Putin čestitao Vučiću pobedu na izborima

101
0
Putin i Vučić - Srbija izbori
Foto: N1/ Reuters/Sergei Karpukhin

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi na predsedničkim izborima, izražavajući uverenje da će Vučić doprineti daljem razvoju bilateralnih odnosa, saopštio je Kremlj.

„Tako ubedljiva pobeda govori o širokoj podršci vaših napora usmerenih na rešenje aktuelnih ekonomskih i socijalnih zadataka koji stoje pred Srbijom, o sprovođenju konstruktivnog, izbalansiranog spoljnopolitičkog kursa“, navodi se u Putinovoj čestitki.

Predsednik Rusije je naglasio da u Rusiji Vučića poznaju kao „principijelnog pristalicu jačanja prijateljskih odnosa dve zemlje“ i izrazio uverenje da će njegov posao na mestu šefa države doprineti daljem razvoju rusko-srpskog strateškog partnerstva.

Lukašenko Vučiću: Pobeda je priznanje vašim dostignućima

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na izboru za predsednika Srbije, javila je beloruska novinska agencija Belta pozivajući se na Lukašenkovu pres službu.

„Ova pobeda svedoči o priznanju koje je srpski narod dao vašim dostignućima kao premijera. Ona pokazuje da se narod nada novim dostignućima, daljem napretku i prosperitetu u zemlji“, naveo je Lukašenko u čestitki upućenoj Vučiću.

Lukašenko je naglasio da Belorusija vidi širenje veza sa Srbijom kao važan pravac u spoljnoj politici i izrazio optimizam za budućnost.

„Vaša nedavna poseta Minsku i zaključeni sporazumi promovisaće razvoj i poboljšanje naših odnosa. Uveren sam da ćete kao predsednik nastaviti da sa zalažete za razvoj saradnje naše dve zemlje“, rekao je Lukašenko.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here