Home Izbori Zatvorena birališta, stigli prvi rezultati

Zatvorena birališta, stigli prvi rezultati

110
0
Prvi rezultati - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Biračka mesta na predsedničkim izborima u Srbiji na kojima je pravo glasa imalo 6.724.949 upisanih birača zatvorena su u 20 časova. B92 donosi prve rezultate.

Beograd — Biračka mesta na predsedničkim izborima u Srbiji na kojima je pravo glasa imalo 6.724.949 upisanih birača zatvorena su u 20 časova. B92 donosi prve rezultate.

Zasad nema informacija o većim nepravilnostima. Kolika će biti izlaznost, od koje se navodi da može zavisiti to da li će biti drugog kruga, biće poznato oko 21h.

Na televiziji i sajtu B92 pratite uživo rezultate.

Šta se tokom dana dešavalo na biralištima i kako je teklo glasanje možete pročitati – OVDE.

Birači biraju između sledećih kandidata: Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Miroslava Parovića, Saše Radulovića, Luke Maksimovića, Aleksandra Vučića, Boška Obradovića, Vojislava Šešelja, Aleksandra Popovića, Milana Stamatovića i Nenada Čanka.

20:25 – Prvi rezultati su stigli!

U pitanju su rezultati sa samo 0,2% obrađenih mesta i nisu relevatntni niti predstavljaju bilo kakvu prognozu ili projekciju. Takođe, u pitanju su mala mesta sa malim brojem birača.

Na toj prvoj „turi“ malih mesta Aleksandar Vučić je dobio najviše glasova 86,5%, dok su Saša Janković, Vuk Jeremić, Luka Maksimović (Beli), ali i Miroslav Parović dobili 2,7%.

Podestimo, iz CeSID-a kažu da će izlaznost teško preći 55 odsto.

20:16 – Imajući u vidu dosadašnji trend teško je očekivati da će izlaznost na predsedničkim izborima biti veća od 55 odsto, smatraju u CeSID-u.

Kako je programski direktor Bojan Klačar rekao za B92 u 20 časova i dalje važi „enigma“, odnosno nemoguće je znati ko su ljudi koji su ostali kod kuće.

„Reklo bi se da građani nisu izašli u broju koji je najavljivan u anketama. Prema poslednjim podacima, najrevnosniji su bili u Beogradu, zatim u Vojvodini, pa u centralnoj Srbiji“, kaže Klačar.

20:11 – BG: Red za glasanje u „Stepi“

20:08 – Predsednički kandidat Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, okupio je svoje pristalice u izbornom štabu u Mladenovcu.

Dok je u kući bila žurka, a napolju su se okupljeni zabavljali uz muziku, prisutnima su služene sarme.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here