Home Izbori U Bujanovcu na šest biračkih mesta niko nije glasao

U Bujanovcu na šest biračkih mesta niko nije glasao

99
0
Glasanje - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Preševo — Prema podacima radnog tela za predsedničke izbore, u opštini Preševo je do 19.00 na izbore izašlo 1.405 glasača, odnosno oko 3,6 odsto.

Preševo — Prema podacima radnog tela za predsedničke izbore, u opštini Preševo je do 19.00 na izbore izašlo 1.405 glasača, odnosno oko 3,6 odsto.

Na 22 biračka mesta u glasačke kutije ubačeno je po manje od deset glasačkih listića.

Koordinator radnog tela u Preševu Agim Imeri izjavio je za agenciju Beta da je među biračkim mestima na kojima ima po manje od deset glasova i pet biračkih mesta u samom gradu Preševu.

„Izlaznost je mala, po manje od deset glasova ima i na biračkim mestima u selima Bukurevac, Žuince, Norča, Cerevajka, Bukovac, Kurbalija“, kazao je Imeri.

On je rekao da je radno telo u Preševu dobilo jedan prigovor u toku dana na glasanje na biračkom mestu broj 21 u selu Slavujevac, koji se odnosi na to da je jedna osoba glasala i za sve ostale članove porodice.

Prema podacima radnog tela, u Bujanovcu je do 18.00 glasalo 5.953 birača, odnosno 14,14 odsto upisanih birača.

Koordinator radnog tela u Bujanovcu Fadilj Haljiti izjavio je za agenciju Beta da na šest biračkih mesta u toj opštini do 18.00 sati nije bilo nijednog glasača, kao i da su sva ta mesta u sredinama gde žive Albanci.

„Niko nije glasao na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu, kao ni na biračkim mestima u selima Muhovac, Čar, Dobrosin, Končulj i Mali Trnovac. Ima dosta biračkih mesta na kojima ima po manje od deset glasova“, kazao je Haljiti.

Među biračkim mestima sa manje od deset glasova nalaze se i dva biračka mesta u samom Bujanovcu, u srednjoj školi „Sezai Suroi“ gde je od 1.085 upisanih birača do 18.00 sati glasalo njih pet, kao i biračko mesto u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ gde je od 862 upisanih na izbore izašlo samo dva glasača.

U opštini Bujanovac nije bilo prigovora na tok izbora.

U opštini Preševo registrovano je 38.405 građana s pravom glasa na ovim predsedničkim izborima, dok je u opštini Bujanovac registrovano 42.090 građana s pravom glasa.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here