Home Izbori Rojters objavio pobedu Vučića

Rojters objavio pobedu Vučića

108
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Rojters je pod oznakom hitno objavila, pozivajući se na Ipsos, da je Aleksandar Vučić ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji sa 58 odsto glasova.

Rojters je pod oznakom hitno objavila, pozivajući se na Ipsos, da je Aleksandar Vučić ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji sa 58 odsto glasova.

Agencija navodi da je na osnovu 40 odsto obrađenog uzorka Ipsos objavio da je opozicioni kandidat Saša Janković drugi sa 14 odsto.

Posle Rojtersa, vest o pobedi Vučića javila je i italijanska agencija Ansa, koja se takodje pozvala na preliminarne podatke Ipsosa, navodeći da je trećeplasirani mladi i ekcentrični predstavnik antipolitike Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, sa malo više od 9 odsto, a da je četvrti bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić sa 5,5 odsto.

AP je pre toga preneo da Republička izborna komisija nije zabeležila nikakve ozbiljne neregularnosti tokom glasanja i da je bilo manjih problema koje su odmah rešili zvaničnici na biračkim mestima.

Agencija navodi da su nezavisni posmatrači izvestili o navodnim pokušajima pomićivanja birača i nastojanjima da se glasa bez odgovarajućeg identifikacionog dokumenta, ali da su kazali da se radilo o izolovanim incidentima koji nisu uticali na proces glasanja.

Agencija Asošiejted pres je prenela da rane projekcije prikazuju da je premijer Srbije Aleksandar Vučić pobedio na predsedničkim izborima.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here