Home Izbori Radulović: Vučić izgubi, pada Vlada, raspada se SNS

Radulović: Vučić izgubi, pada Vlada, raspada se SNS

57
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: N1/ FoNet

Predsednički kandidat pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da su predstojeći predsednički izbori „izbori za promenu celokupnog sistema u Srbiji“.

Predsednički kandidat pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da su predstojeći predsednički izbori „izbori za promenu celokupnog sistema u Srbiji“.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Radulović je kazao da je preduslov za promenu sistema u Srbiji poraz kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2. aprila.

„Ovo je referendum o prethodnih pet godina vlasti na kome građani treba da odluče da li žele promenu ili još pet godina ovakve vlasti. Da bi promenili postojeći sistem, Vučić mora da izgubi predsedničke izbore jer posle toga dolazi do pada vlade, raspada Srpske napredne stranke i novih parlamentarnih izbora“, kazao je Radulović.

On je kao „potpunu besmislicu“ odbacio navode predstavnika vladajućih stranaka o planovima opozicije da izazove incidente tokom glasanja.

„Navodi o državnom udaru su potpune besmislice, u stvari najavljuju ono što sam Aleksandar Vučić radi“, rekao je lider pokreta Dosta je bilo.

Radulović je dodao da je „nedopustivo“ što kontrolorima iz opozicionih stranaka nije dopušteno da učestvuju u radu biračkih odbora na Kosovu i Metohiji i što će se brojanje glasova sa teritorije vršiti u Vranju i Raški. Radulović je kazao i da Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

„Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije u formalno-pravnom smislu. Ja verujem u domaće i međunarodne ugovore. Moramo da uđemo u pregovore sa Albancima kao većinskim stanovništvom na tom prostoru jer ovo što se dešava u Briselu je cirkus“, kazao je Radulović dodajući da ne treba izbrisati Kosovo iz preambule Ustava Srbije.

Govoreći o odnosu prema NATO i Rusiji, lider pokreta Dosta je bilo je kazao da Srbija ne treba da bude član vojnih saveza ali i da ne treba da uvede sankcije Moskvi „jer to nije u našem interesu“.

Komentarišući slučaj „Savamala“, Radulović je ocenio da dešavanja u toj beogradskoj četvrti oličavaju „raspad pravne države i nasilje partokratije nad građanima“.

Izvor: N1