Home Izbori Obradović: Niko nema pravo da otima pošteno zarađene penzije

Obradović: Niko nema pravo da otima pošteno zarađene penzije

82
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: N1/ Dveri

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović govorio je na protestu penzionera i istakao da niko nema prava da najstarijim sugrađanima otima penzije, koje su, kako je rekao, pošteno zaradili radeći za svoju zemlju.

„Želim da izrazim svoje duboko poštovanje prema svemu onome što radi Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih lica, jer su oni zapravo odbranili čast naših najstarijih sunoradnika i sugrađana. Svaka Vam čast“, rekao je Boško Obradović.

On je istakao da je još 2014. godine donet zakon o privremenom načinu uređenja isplata penzija, a da taj privremeni način traje već tri godine.

„Imali smo i čuli smo lažna predizborna obećanja aktuelnih vlasti, da nikada neće doći do smanjenja penzija i da neće penzioneri biti poslednji, kojima će se tako nešto desiti. Od tih lažnih predizbornih obećanja ostao je samo početak rečenice, da će penzioneri biti poslednji. Da sam bio na mestu predsednioka Tomislava Nikolića, nikada ne bih potpisao zakon o privremenoj isplati penzija. Vratio bih takav zakon na ponovno razmatranje u Narodnu skupštinu i time jasno pokazao svoj stav protiv zadiranja u stečeno pravo i imovinu penzionera u Srbiji. Kada bi vladajuća većina i po drugi put poslala takav zakon na potpisivanje predsedniku Srbije, ponovo bih odbio da ga potpišem i stavio bih svoj mandat na raspolaganje građanima Srbije, pa neka narod odluči ili predsednik koji brani penzionere ili vlast koja pljačka penzionere“, dodao je Obradović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here