Home Izbori Jeremić: Ponovo ćemo osvetliti Srbiju buktinjom slobode

Jeremić: Ponovo ćemo osvetliti Srbiju buktinjom slobode

66
0
vuk-jeremic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je u Novom Sadu da nećemo prespavati 2. april i propustiti priliku da se oslobodimo okova mafije, korupcije, primitivizma, nasilja, strahovlade, veleizdaje, a potom na Uskrs buktinjom slobode ponovo osvetliti Srbiju.

„Imam jednu dobru vest za vas, a to je da su gospoda silnici na smrt preplašeni. Plaše se, jer znaju da nema te izborne matematike ili krađe koja može da spreči drugi krug. A svesni su da u tom drugom krugu izlaze na sud naroda, koji neće propusti priliku da ih kazni za sve njihove laži, izneverena obećanja, šikaniranja i nepočinstva“, istakao je Jeremić na završnoj konvenciji u novosadskom Spensu, a saopštio njegov tim.

Jeremić je istakao da režimu nećemo zaboraviti poruke da smo lenji, zaostali, da je problem uvek i samo u nama, a nikad u njima, kako su nam vređali inteligenciju, otimali plate i penzije, kako su na nas slali batinaše sa značkom, privatne izvršitelje, stranačke aktiviste prerušene u komunalnu policiju.

„Nećemo im zaboraviti krvnički pretučenog Marka Miljkovića i suze njegove majke. Hvala ti Marko na hrabrosti i na veri u jednu drugačiju Srbiju. Srbiju u kojoj se mladost čuva kao malo vode na dlanu, i u kojoj ni jedna majka više neće zbog ovakvih stvari zaplakati“, poručio je Jeremić.

„Ovo je to veliko proleće i na ovaj Uskrs ćemo, svi zajedno, buktinjom slobode ponovo osvetliti Srbiju. Živela Vojvodina! Živela Srbija!“, naglasio je Jeremić pozdravljen skandiranjem „Vuče, Vuče“.

Jeremić je istakao da su u Vojvodini, deleći isto nebo i iste šorove, praznične trpeze i sudbine, vekovima u slozi živeli Srbi, Mađari, Slovaci, Rusini, Jevreji, a danas su na vlasti ljudi koji su svoj politički život započeli šireći mržnju, populizam i prostakluk na ovim prostorima.

„Ne smemo dozvoliti da nam takvi sudbinu kroje, jer se dobro sećamo kako se to završava. Ne treba nam vlast koja ucenjuje svoje građane, uključujući nacionalne manjine, da glasaju za njih. Dosta su nas učili moralu oni koji su izdali svoje političke očeve, onda i očuhe, pa na kraju i sopstvenu zemlju. Dosta su nam objašnjavali zašto je neophodno stezati kaiš i čekati još dve godine na bolji život oni koji su dobijali stanove od države, dok su ovde rušeni mostovi“, rekao je.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here