Home Izbori Gašić u Leposaviću: Njih su desetorica protiv Vučića

Gašić u Leposaviću: Njih su desetorica protiv Vučića

61
0
Srpska napredna stranka - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug

Predstavnici Srpske napredne stranke pozvali su na mitingu u Leposaviću građane Kosova i Metohije da masovno izađu na predstojeće predsedničke izbore 2. aprila i podrže predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Predstavnici Srpske napredne stranke pozvali su na mitingu u Leposaviću građane Kosova i Metohije da masovno izađu na predstojeće predsedničke izbore 2. aprila i podrže predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković zatražio je da prisutni aplauzom pozdrave Vučića, ali i brojne Srbe koji nisu mogli da stignu na miting jer im je uskraćena sloboda kretanja.

„Kada se zatvore biračka mesta, Aleksandar Vučić će pitati kako je glasalo Kosovo i Metohija. Pozivam vas da 2. aprila od ranog jutra sa svima izađete na izbore, jer nigde kao na Kosovu i Metohiji Srbi i Srpkinje nisu osetili šta je to nesloga“, rekao je Selaković.

Član predsedništva SNS-a Bratislav Gašić rekao je da je ponosan na činjenicu da se nalazi na Kosovu i Metohiji i zapitao se ko će da glasa za kandidate koji ne izlaze iz kruga beogradskog tramvaja dvojke i koji ne smeju da dođu u pokrajinu.

„Njih desetorica protiv samo jednog. Njih kada pitate za program i plan, kažu da samo mrze Vučića. Pitate li se kako se oseća Vučićeva majka, otac, brat i cela porodica kad čuju laž? Pitate li se kako je nama, njegovim prijateljima, kada slušamo laži na njihovim medijima? Spremni su na laži i poručuju da će biti pokradeni izbori“, rekao je Gašić.

Potpredsednik SNS-a i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da postoje ljudi koji se plaše da na čelo Srbije dođe čovek koji i u Briselu, Berlinu, Vašingtonu ili Moskvi sme da kaže da je Kosovo srce Srbije.

„Naš predsednik nikada nije popustio, nije dozvolio da se ukinu naše institucije na Kosovu i Metohiji, da se ruši naša kulturna baština. Ali izazova nije malo i nemojmo gajiti iluzije da ih neće biti“, rekao je on.

Miting podrške Aleksandru Vučiću u sportskoj hali u Leposaviću počeo je intoniranjem himne „Bože pravde“, koji su izveli članovi crkvenog hora „Nušić“ iz Kosovske Mitrovice.

Okupilo se više od hiljadu građana sa Kosova i Metohije i njihovih političkih predstavnika, dok je veliki broj simpatizera koji su krenuli iz enklava južno od reke Ibar sprečen da stigne jer su Kosovska policija i organizovane grupe Albanaca sprečili njihove autobuse da prođu.

Na skupu su govorili funkcioneri SNS, ali i rudar iz Trepče Branislav Đorđević, mis Srbije Katarina Šulkić i direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here