Home Izbori DJB: Članovi Saveta REM da hitno podnesu ostavke

DJB: Članovi Saveta REM da hitno podnesu ostavke

82
0
Dosta je bilo - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Pokret Dosta je bilo pozvao je članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da hitno podnesu ostavke.

Kako su naveli, „članovi Saveta REM sramno ćute pred bezočnom zloupotrebom medija“ tokom predizborne kampanje.

„Na osnovu Zakona o eletronskim medijima, dužni ste da vršite kontrolu i nadzor nad radom pružalaca medijskih usluga. Vaša je dužnost zaštita i očuvanje interesa javnosti, a ne interesa Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke“, navodi se u sopštenju.

DJB je u saopštenju naveo da je REM posebno tokom predizborne kamapanje ima zakonska ovlašćenja da prati medijski sadržaj i reaguje u situacijama kada političari zloupotrebljavaju političku funkciju, što, kako se navodi „ne može biti očiglednije od slučaja predsednika Vlade koji je neverovatnih par stotina puta zastupljeniji od drugih predsedničkih kandidata“.

„Ne reagujete na to što Dnevnik 2 na javnom servisu predstvlja najočigledniji primer zloupotrebe aktuelne političke funkcije od strane premijera. Ćutite kada se na TV Pink emituju višesatne ‘debate’ u kojima se kao na traci smenjuju tobožnji analitičari, komentatori i političari uključujući i aktuelne i prethodne ministre, a svi se utrkuju u neukusnom hvaljenju premijerovog lika i dela“, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here