Home Izbori Stamatović: Država na četiri osnovna stuba

Stamatović: Država na četiri osnovna stuba

83
0
Milan Stamatović - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović rekao je da želi da postavi Srbiju na četiri osnovna stuba koji se koriste u svim razvijenim državama sveta.

Stubovi su, kako je naveo – nacija, vera, kultura i tradicija.

„Ako nema tih stubova i ako nisu črvrsti nema stabilne ekomonije i stabilne države. Mi moramo da poštujemo svoju veru i naciju ne vređajući i ne zadirući u druge nacije i vere“, rekao je Stamatović predstavljajući se na javnom servisu kao kandidat grupe građana „Za zdravu Srbiju“ .

Stamatović koji je predsednik opštine Čajetina rekao da je za vreme njegovog mandata ta opština od devastiranog mesta postala jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava.

Kandidaturom i učešćem u kampanji, kako je rekao, želi da pokaže da i u maloj sredini može da se napravi rezultat, te da to može da se prenese i na republički nivo.

Iako, kako je naveo, to nisu nadležnosti predsednika republike, on može da utiče na to da se popravi ekonomija i ugled države.

On smatra da država mora da stimuliše domaće privrednike i investitore, „a ne da samo strani investitori dobijaju sve moguće povoljnosti“.

Zato se zalaže i za osnivanje Službe zaštitu nacionalne ekomonije, koja bi kontrolisala sve – od uvoza do zaštitite naše nacionalne proizvodnje.

Stamatović, koji je najavio osnivanje svoje stranke „Za zdravu Srbiju“, smatra da treba da se vrati služenje vojnog roka da bi, kako je rekao, građani Srbije bili sigurni, „a ne da bi mi zveckali oružjem“.

Osvrćući se na saradnju sa Ruskom Federacijom, Stamatović je rekao da želi da se na državnom nivou otvori kancelarija za saradnju sa Rusijom, po modelu koji postoji u opštini Ccajetina, kako bi se našim proizvođačima pomoglo da svoje proizvode plasiraju Moskvi.

Prema njegovom mišljenju, Srbija bi zbog globalne situacije trebalo da odustane od neutralnosti i da se ekonomski i vojno veže za Rusiju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here