Home Izbori Janković: Glasajte za sebe

Janković: Glasajte za sebe

61
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Kandidat za predsednika Saša Janković izjavio j da građani sami znaju šta je najbolje za njih i da treba da glasaju za sebe.

Kandidat za predsednika Saša Janković izjavio j da građani sami znaju šta je najbolje za njih i da treba da glasaju za sebe.

„Imamo sve što nam treba: dobre ljude, pamet, istoriju, prirodna bogatstva… ali imamo i one koji nam ne daju da isplivamo, koji prave probleme a onda se pretvaraju da ih rešavaju. Na nama je da ih stavimo na stranu“, rekao je Saša Janković na tribini u Narodnom pozorištu u Užicu.

On je u prepunom Narodnom pozorištu poručio okupljenim Užičankama i Užičanima da „ne želi da im vređa inteligenciju, jer oni sami znaju šta je najbolje za njih“.

„Glasajte za sebe. Srbija treba da bude zemlja kajmaka i rakije, ali i zemlja u kojoj se pišu autentični doktorati iz prava, ekonomije, medicine… Zemlja u kojoj u javnim preduzećima nisu zaposleni stranački kadrovi, već stručni ljudi, u kojoj se otkazom ne preti novinarima zbog iskazivanja mišljenja, u kojoj nezaposleni ne čekaju u redovima ispred stranačkih prostorija ne bi li dobili ugovor. Srbija treba da bude zemlja u kojoj ljudi napreduju zbog svog rada“, poručio je Janković, a navodi u saopštenju.

Na tribini su govorili i novinarka Tatjana Vojtehovski, novinar Srđan Škoro, aktivistkinja Ruška Dabić i reditelj Kokan Mladenović.

„Kada bi u našem zakonodavstvu postojale kazne za vređanje zdravog razuma, Aleksandar Vučić bi dobio pet doživotnih robija.Ovo što on radi, šta govori i kako se ponaša, prevršilo je svaku meru! I nije dovoljno da ga učiteljica pošalje u ćošak, mi moramo da ga pošaljemo u ćošak! Prva prilika za to je 2. april“, rekao je Srđan Škoro.

Reditelj Kokan Mladenovićporučio je građanima Užica da su oni dokaz da slobodno Užice još uvek postoji i da će postojati dokle god postoje i slobodni građani.

„Nasuprot vama i nama, neke građane trpaju u autobuse, hrane ih sendvičima, pa oni na sramotu svoje građanske svesti, ili nesvesti, prolaze pored bilborda na kojima piše ‘AV, AV'“, kazao je on.

„Za razliku od njih, mi znamo šta je sloboda… sloboda od sile i laži. Sila je, na primer, kada srušite Savamalu i za to još uvek niko ne odgovara.Laž je kada neko govori o ekonomskom prosperitetu, a pre dva dana se ubije gladni radnik koji nije dobio dvadeset plata“, naveo je Mladenović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here