Home Izbori Beli odbio da uzme novac iz budžeta za kampanju

Beli odbio da uzme novac iz budžeta za kampanju

62
0
Ljubiša Preletačević Beli - Srbija izbori
Foto: B92, Screenshot

Beograd — Ljubiša Preletačević Beli objavio je da je njegov tim odbio da uzme 29 miliona dinara iz budžeta, koliko je namenjeno svakom od kandidata za kampanju.

Beograd — Ljubiša Preletačević Beli objavio je da je njegov tim odbio da uzme 29 miliona dinara iz budžeta, koliko je namenjeno svakom od kandidata za kampanju.

Kako kaže, jemstvo za prelazak jedan posto od milion dinara priložili su donacijama građana.

Osim toga, Beli ističe da na kampanju troši isključivo novac koji su mu donirali građani.

„Sad malo bez zezanja, ljubi vas čika. Moj tim je odučio da ne diže tih 29 milki iz budžeta (kanda bi bilo bezobrazno), nego će donacije ljudi da priloži kao jemstvo za prelazak 1% na izborima. Najveći deo para (700 iljada) nam otišao na potpise, resto krcamo pametno, pa da se merimo 2. aprila“, napisao je Beli na Fejsbuku.

Svaki predsednički kandidat na predstojećim izborima za kampanju od države dobija 29 miliona dinara, odnosno oko 237.000 evra.

Prema zakonu, ta sredstva mogu da se koriste samo za kampanju i deo koji ostane neutrošen kandidati bi trebalo da vrate u budžet.

Beli je na Fejsbuk takođe okačio i tekst u kojem se navode svi troškovi njegove kampanje.

„Ovi moji ubiše da mora bude po zakonu, pa udarili neki presek stanja. Ja reko nema potrebe, zna moja sirotinja koko sam pošten, zato me i pomaže ko brata, al ajde“, navodi on.

Tu se navodi da je na overe potpisa kod notara potrošeno oko 650.000 dinara, kao i da je novac trošen na gorivo, hranu, piće, kancelarijski materijal, karavan po Srbiji…

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here