Home Izbori 650 potpisa za Vučića, Dodik prvi put na glasanje, Beli prekinuo Jankovićev...

650 potpisa za Vučića, Dodik prvi put na glasanje, Beli prekinuo Jankovićev govor: Šta ste juče propustili u kampanji

125
0
Beli i Janković - Srbija izbori
Foto: Nedeljnik/ Tanjug

JEREMIĆ O BRISELSKOM SPORAZUMU – Predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao je da ako pobedi, neće dozvoliti da se dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine vodi na dosadašnji način. Upitan kako planira da zaštiti Srbe koji žive na Kosovu, Jeremić je poručio da bi to činio kroz diplomatsko angažovanje i na drugačije motivisan način od onoga što trenutno radi vlast koju Srbiji, koju, prema njegovim rečima, Srbi na Kosovu ne zanimaju.

BELI PREKINUO JANKOVĆEV GOVOR – Predsednički kandidat Saša Janković držao je govor građanima Čačka kada je ulicom je u kolima prolazio njegov suparnik Beli Preletačević (Luka Maksimović). On je megafonom pozdravio Jankovića, koga je nazvao kolegom, na šta se Janković zahvalio, a okupljeni građani su Belog pozdravili aplauzom. Komentarišući taj događaj, Janković je rekao da Preletačević ima „sjajnu kampanju“ i da je on pokazao sav „besmisao, apsurd i parodiju našeg društva na najočigledniji način“ .

POPOVIĆ O NATALITETU – Demografska obnova i podsticanje nataliteta treba da postanu jedan od prioriteta u radu svih državnih institucija, izjavio je danas u Vranju predsednički kandidat DSS-a Aleksandar Popović. On je predstavio niz mera koje treba da podstaknu rađanje i roditeljstvo, među kojima su oslobađanje poreza na dodatu vrednost za proizvode namenjene deci, novčanu pomoć za svako treće i naredno dete i isplatu pune zarade ženama tokom porodiljskog odsustva.

650 LIČNOSTI UZ VUČIĆA – Izborni štab SNS objavio je danas proglas sa spiskom imena srpskih intelektualaca, sportista i estradnih zvezda koji na predsedničkim izborima podržavaju kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića. Njih 650 u proglasu je navelo da svojim imenom, znanjem i rezultatom stoje uz Vučićevu kandidaturu. I predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će po prvi put glasati na izborima u Srbiji i da će 2. aprila zaokružiti kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića.

RADULOVIĆ O ZLOUPOTREBI PREMIJERSKE FUNKCIJE – Lider DJB smatra da je skorašnja Vučićeva poseta Nemačkoj pa zatim najavljena poseta Rusiji čista zloupotreba pozicije predsednika Vlade, gde pokušava da dobije marketinšku podršku od velikih sila.

ČANAK O PROBLEMIMA ŽENA, KOSTREŠ O ŠEŠELJU – Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak ocenio je da su žene u Srbiji manje zaposlene, imaju niže zarade od muškaraca i obavljaju poslove koji se ne shvataju ozbiljno i koji nisu plaćeni. U istom danu u kom je Čanak stao u zaštitu žena njega je branio gensek LSV Bojan Kostreš, koji je zatražio da se zaustave napadi lidera SRS Vojislava Šešelja na Čanka.

STAMATOVIĆ O VOJSCI – Predsednički kandidat Milan Stamatović saopštio je danas, posle sastanka sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije da je neophodno poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

Izvor: www.nedeljnik.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here