Home Izbori Jeremić: Igram na pobedu, Vučić će biti lider opozicije

Jeremić: Igram na pobedu, Vučić će biti lider opozicije

73
0
vuk-jeremic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednički izbori biće referendum o tome da li su građani, pet godina posle promena, zadovoljni svojim životom, izjavio je u intervjuu FoNetu predsednički kandidat Vuk Jeremić, ističući da se nikada ne bi kandidovao da ne veruje da može da pobedi, uveren da će kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić ubuduće biti lider opozicije.

Predsednički izbori biće referendum o tome da li su građani, pet godina posle promena, zadovoljni svojim životom, izjavio je u intervjuu FoNetu predsednički kandidat Vuk Jeremić, ističući da se nikada ne bi kandidovao da ne veruje da može da pobedi, uveren da će kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić ubuduće biti lider opozicije.

„Predsednički izbori biće referendum sa vrlo jednostavnim pitanjima – da li ste zadovoljni svojim životom, da li živite bolje nego pre pet godina, da li mislite da su obećanja koja su vam data ispunjena, da li su očekivanja koja ste imali 2012. godine, kada ste glasali za promene, ispunjena“, objasnio je Jeremić.

On misli da nisu i da ima mnogo više onih koji se tako osećaju, zbog čega i veruje da će Vučića pobediti u drugom krugu.

Jeremić napominje da ovo, na neki način, jesu izbori za lidera opozicije i predviđa da će to biti Vučić.

Danas je pitanje samo ko ima najviše kapaciteta da se suprostavi kandidatu režima u drugom krugu i ko ima tu mogućnost da skupi podršku sa svih strana i da, u političkom smislu, nokautira Vučića u drugom krugu, rekao je Jeremić, koji misli da je to upravo on.

Jeremić najavljuje da će biti predsednik Srbije u kojoj „konačno počinje“ da vlada pravo i da se poštuju zakoni, u kojoj više neće biti građana prvog i drugog reda, na osnovu toga da li su članovi vladajuće stranke ili nisu.

Za istraživanja javnog mnjenja, Jeremić tvrdi da ne odražavaju realno stanje, već da utiču na javno mnjenje.

„U suprotnom, ne bi bilo nikakvog razloga za tako oštru kampanju režima protiv mene, a svi resursi se upotrebljavaju, ne biraju se sredstva i ta kampanja je usmerena isključivo na mene“, ocenio je Jeremić.

To je zato što i oni jako dobro razumeju da sam ja jedini kandidat koji ima kapacitet da pobedi Vučića u drugom krugu, objasnio je Jeremić i predvideo da će biti drugog kruga.

Upitan da li su napadi na njega posledica optužbi koje iznosi o premijerovom bratu, Jeremić je odgovorio da je Andrej Vučić jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji i jedan od glavnih organizatora u Srpskoj naprednoj stranci (SNS), što ga čini legitimnom temom u kampanji.

„Konkretne stvari za Andreja Vučića čuvam za TV duel, između dva kruga, sa njegovim bratom Aleksandrom“, najavio je Jeremić, koji smatra da je Srbija autoritarno društvo.

On je podsetio da je od početka kampanje za predsednika Srbije jedini kandidat koji je otvoreno rekao da će dati bezrezervnu i bezuslovnu podršku bilo kojem drugom kandidatu, istinskom kandidatu opozicije koji bi ušao u drugi krug protiv Vučića.

Nemam zaista nikakvu kalkulaciju i zato nemam zadršku da tako nešto kažem. Mislim da je za žaljenje što i neki drugi kandidati nisu bili spremni da se tako eksplicitno postave, ali ja zaista nemam nikakve druge kalkulacije. Igram na pobedu, naglasio je Jeremić.

Povodom nagađanja o eventualnom pozivu na bojkot drugog kruga izbora, u slučaju da kandidat „istinske opozicije“ ne prođe, Jeremić je ocenio da nije realno da se to dogodi.

On je ocenio da Vučić nije ispunio nijedno obećanje koje je dao i zato ne bi trebalo očekivati da će ispuniti ni ono da više neće biti premijer, ako izgubi na predsedničkim izborima.

„Ne znam zašto bi to bilo prvo koje bi ispunio, a pogotovo što bi to značilo njegov silazak sa vlasti. On nije čovek koji je na tako nešto spreman, u to sam potpuno ubeđen“, predočio je Jeremić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here