Home Izbori Šešelj: Ne trudim se da budem oštriji prema Vučiću

Šešelj: Ne trudim se da budem oštriji prema Vučiću

72
0
Miting - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poručio je da bi kao predsednik Republike bio najbolji kontrolor rada srpske vlade.

Beograd — Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poručio je da bi kao predsednik Republike bio najbolji kontrolor rada srpske vlade.

On je, na mitingu u Beogradu, rekao da u proteklih mesec danas Srbiju pokušavaju da pretvore u vašarište, pošto predsednički kandidati, a da nisu prethodno pročitali Ustav Srbije i ne znaju šta bi bile njihove nadležnosti kada bi bili izabrani.

„I Kurta i Murta je spreman da uzjaši nad Srbijom i opet narodu pokušavaju da otruju i dušu i pamet, da ga obmanu lažnim obećanjima. Jedna od njih ima 70 obećanja na spisku, drugi nešto manje, a i ovaj koji trenutno drži svu vlast u svojim rukama prepun je hvale za svoj rad, a narod ne oseća nikakve posledice toga“, kazao je Šešelj.

Ovi izbori, kako je rekao, se svode samo na jedno pitanje da li treba u Srbiji sva vlast da bude u rukama Aleksandra Vučića i njegovih naprednjaka ili ta vlast mora imati kontrolora, nekog ko je sposoban da je svaki dan kritikuje i kaže šta ne valja.

„Sada sam se kandidovao samo zato što smatram da bih jedino ja mogao na sadašnjoj političkoj sceni sa funkcije predsednika Republike da kontrolišem Vučića i njegovu vladu koliko Ustav dopušta“, objasnio je Šešelj.

Govoreći o protivkandidatima rekao je da ništa loše neće da kaže o Popoviću, Stamatoviću, Paroviću.

Sa druge strane napao je Vuka Jeremića, rekavši da je „unuk Hamdije Pozderca sa kojim ima porodičnu raspravu“, za Sašu Jankovića je rekao da je „zaslužio da ide u zatvor zbog mladića ubijenog u njegovom stanu, makar da je ubistvo iz nehata“, Preletačević je, kaže, „mladić duhovit, ali da nije za politiku“, Saša Radaulović, tvrdi, „ne može da dobije ni jedan odsto glasova“, a Boško Obradović je „Ljotićevac“.

Šešelj je rekao da ne očekuje da će bilo ko drugi, osim njega ući u drugi krug, i da jedino on može da ugrozi Vučića.

Objasnio je da se ne trudi da bude oštriji prema Vučiću, jer su, kako kaže, zapadne sile već počele da mu rade o glavi, a iako je svestan toga on i dalje pristaje za EU.

Isto tako, kazao je, razlog za „blagost“ prema Vučiću je i zato što nije uveo sankcije Rusiji, poručivši da ne može sedeti još zadugo na dve stolice.

Na kraju je naglasio da ne može Vučić, kao što je najavio, ako izgubi na izborima, da jednostavno ode, već da će morati da nastavi da radi na čelu vlade sve do idućih izbora.

Na kraju miting, na kojem je jedini govornik bio Šešelj, radikali su krenuli u „marš“ ulicama centra Beograda.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here