Home Izbori Jeremić: Učiniću sve da uključim Srbiju u savremene tokove

Jeremić: Učiniću sve da uključim Srbiju u savremene tokove

73
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Beogradu da će kada postane predsednik uvesti red u javni sektor.

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Beogradu da će kada postane predsednik uvesti red u javni sektor.

On je dodao i da će zaustaviti pljačku velikih sistema koju sprovode „braća, kumovi i ljudi sa kupljenim diplomama“.

Jeremić je na predizbornom skupu u novobeogradskoj hali „Ranko Žeravica“ obećao da će učiniti sve da uključi Srbiju u savremene ekonomske, naučne i kulturne tokove.

„Eliminisaćemo sa naših ulica bande drogu i huligane, a odskočna daska za uspeh biće naš osavremenjeni obrazovni sistem, a ne partijski minuli rad“, rekao je Jeremić.

On je obećao da će vratiti ponos srpskoj uniformi i da će se izboriti sa korupcijom, kriminalom i partokratijom.

„Neću se smiriti dok Srbiju ne stavimo na poslovnu mapu sveta i dok ne porazimo to što je danas najveći problem i najslabije čuvana javna tajna – a to je sramotno velika nezaposlenost“, rekao je Jeremić.

Na skupu je govorila i njegova supruga Nataša Jeremić koja je odbacila kritike da joj nije mesto u predsedničkoj kampanji uz svog supruga zapitavši, a gde bi trebala da bude.

Ona je rekla da njen muž ima ozbiljan program i da će omogućiti da se u Srbiji živi život dostojan čoveka.

Nataša Jeremić je kazala da je Vuk uvek radio za svoju zemlju.

„Gde god smo bili uvek je radio za svoju zemlju. Kada je bio predsednik Generalne skupštine UN, kada je trčao trku za generalnog sekretara UN radio je za Srbiju, jer da nije danas bi bio generalni sekretar. I zato sam ponosna na njega, vratio se u Srbiju i ostaje ovde. On ima dovoljno snage da nešto promeni“, rekla je Nataša Jeremić.

Na skupu su govorili i predsednik sindikata „Sloga“ Željko Veselinović, poljoprivrednik iz okoline Kragujevca Aleksandar Babić, penzionerka Beogradskog univerziteta Dragica Minić i nekoliko predstavnika mladih koji su pozvali građane da na izborima 2. aprila glasaju za Jeremića.

Okupljeni su nosili državne zastave i zastave na kojima je ispisana parola „Drugi krug“, a na svako pominjanje imena premijera Srbije Aleksandra Vučića i aktuelne Vlade Srbije skandirali su „lopovi, lopovi“.

Na skupu su bili i predstavnici stranaka koje su podržale njegovu kandidaturu – lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, lider Narodnog pokreta Miroslav Aleksić, Dušan Petrović iz stranke Zajedno za Šumadiju, šefica poslaničke grupe „Nova Srbija Za spas Srbije“ Sanda Raškovič Ivić i lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here