Home U fokusu Dijaspora se žali: Ne možemo da glasamo na izborima

Dijaspora se žali: Ne možemo da glasamo na izborima

117
0
Republička izborna komisija - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Pojedini državljani Srbije koji žive i rade u Kini i u SAD optužili su srpska diplomatska predstavništva da im nisu omogućili da glasaju na izborima.


Beograd — Pojedini državljani Srbije koji žive i rade u Kini i u SAD optužili su srpska diplomatska predstavništva da im nisu omogućili da glasaju na izborima.

Kako kažu, to se dogodilo iako su na vreme podneli prijavu.

Ti državljani Srbije tvrde da su elektronske prijave podneli na vreme, ali im je u ambasadi u Pekingu i u konzulatu u Čikagu i Njujorku rečeno da su njihove prijave primili “kada su svi rokovi za prijavu istekli”.

“Moguće je da je nastao problem sa serverom, o čemu nažalost mi nismo mogli da imamo saznanja”, naveli su iz ambasade Srbije u Pekingu.

Probleme sa serverom su, kao mogući uzrok prijavljivali i konzulati u Njujorku i Čikagu, u SAD.

Grupa državljana Srbije koji žive i rade u Kini izjavila je i pre dve nedelje da su imali velikih problema prilikom registracije za glasanje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji u ambasadi u Pekingu i konzulatu u Šangaju.

Oni su agenciji Beta kazali da su tada saznali da nekima od njih nikakav odgovor iz ambasade nije stigao, iako su se uredno registrovali za glasanje.

Na probleme prilikom prijave za glasanje na predsedničkim izborima su se žalili i državljani Srbije koji žive i rade u Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Grčkoj.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here