Home Izbori Obradović: Politička mafija vlada, krađa izbora već u toku

Obradović: Politička mafija vlada, krađa izbora već u toku

76
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović izjavio je za N1 da je u Srbiji već 27 godina na vlasti politička mafija, i da je on jedini kandidat na izborima za šefa države koji nudi promene.

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović izjavio je za N1 da je u Srbiji već 27 godina na vlasti politička mafija, i da je on jedini kandidat na izborima za šefa države koji nudi promene.

Obradović je u intervjuu televiziji N1 rekao da je izborna krađa već u toku, jer se ne zna šta stoji u biračkim spiskovima, uputstvo za glasanje na Kosovu i Metohiji je sporno, dijaspora je ograničena, a kandidati za predsednika nemaju ravnopravan medijski tretman.

Monitoring koji su sprovele Dveri je, kako kaže, pokazao da predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić ima 56 odsto vremena u informativnim emisijama na domaćim televizijama, dok su svi ostali kandidati zastupljeni 44 odsto vremena. Kada se doda praćenje Vučićevih premijerskih aktivnosti, njegovo vreme izlazi na čak 92 odsto, ističe Obradović.

Lider Dveri podseća i da je REM sam sebe isključio iz izbornog procesa, ali tvrdi ipak da je najkarakterističniji deo izborne krađe pritisak na građane – “pozivanje telefonom, upadanje u kuće i pritisak na zaposlene u javnom sektoru da obezbede 20 glasova za Vučića kako ne bi dobili otkaz”.

Obradović tvrdi da je u Srbiji već 27 godina na vlasti politička mafija, i da je on jedini kandidat koji nije deo korumpirane elite. Podseća da su Dveri nedavno otvorile “srpski Vikiliks”, tzv. Dveriliks gde su, kako kaže, jasno objavili tajne snimke članova “političke mafije” koji pljačkaju građane, a da ga niko nije pozvao da objasni šta je to objavio.

Ćutanje Aleksandra Vučića je, kako kaže, najveći dokaz da su Dveri u pravu. “Ako kažem da je Aleksandar Vučić šef političke mafije – ili ja odgovaram ili on odgorva. Najgore je ovo da niti ja odgovaram, niti on”, rekao je Obradović, ocenivši da je to tako zato što “politička mafija” ima svoje policajce, sudove, bankare…

Tvrdi i da je Aleksandar Vučić odustao od borbe protiv kriminala i korupcije, već da je podatke koje su mu još 2012. dostavile Dveri, stavio u fioku kako bi ucenjuvao ostale političare. “Ivica Dačić je u fioci, onoj sa koferom. Neko vas nađe, snimi vas, ucenjuje vas, i onda nemate svog kandidata, već morate da podržite kandidata druge stranke. Ucenjen! Sve njih drži u fioci, jer je i on dobio Dveriliks i ništa nije učinio, već ih čuva da bi ih ucenjevao. Mene ne može da ucenjuje, jer me nema u tim fiokama”, poručuje Obradović.

Predsednički kandidat Dveri kaže i da kada naprednjaci ostanu bez argumenata, pribegavaju ličnim uvredama, kao što su učinili u slučaju Nataše Jeremić, supruge predsedničkog kandidata Vuka Jeremića. Na konstataciju da je brat premijera Vučića česta meta opozicije, Obradović je rekao da je to drugačije jer je Andrej Vučić politički aktivan i šef je SNS-a iz senke. Na pitanje ima li dokaza za takve tvrdnje, Obradović je kratko odgovorio da “to zna cela Srbija”.

Niko neće dobiti blanko podršku Dveri u drugom krugu
Ukoliko pobedi u izbornoj trci, Obradović obećava da će formirati antikorupcijski tim koji će rasvetliti pomenute slučajeve “iz fioka”. Takođe obećava da će poništiti sve antiustavne sporazume, kao i da će pokrenuti ocenu ustavnosti za briselske sporazume, sporazume sa NATO alijansom, zakon o smanjenju penzija i leks specijalis o Beogradu na vodi.

Beli nije politika
Obradović je rekao i da mu je Luka Maksimović poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, prijatelj i vrhunski satiričar, ali da ono što on nudi nije politika. “Ako građani žele političku satiru, neka čitaju satiričnu književnost, ako žele političke promene neka glasaju za mene”, poručuje lider Dveri.
Kaže i da je već kovertirao svoju ostavku kod notara, i da će ona biti aktivirana ukoliko svoja obećanja ne ostavari u prvih šest meseci mandata.

Ukoliko se pak ne nađe u drugom krugu predsedničkih izbora, Obradović poručuje da nijedan kandidat neće dobiti blanko podršku Dveri.

Kaže da ne vidi razliku između Vučića, Jeremića i Saše Jankovića kada je reč o evroatlantskim integracijama, i da ne vidi zašto bi Dveri to podržavale.

Obradović kaže i da bi u tom slučaju Dveri ispostavile svoje zahteve, i ukoliko ih nijedan kandidat ne ispuni, pozvaće na bojkot drugog kruga predsedničkih izbora, kao što su učinili i 2012. godine.

Politika Dveri danas pobeđuje u Evropi i svetu
Evropska unija se, prema njegovim rečima, raspada, a politika koju promovišu Dveri danas pobeđuje u Evropi, i u svetu. Ističe da nije protiv Evrope, ali da jeste protiv toga da mu “briselski centralni komitet” određuje kako će da živi. Kaže i da ima kontakte sa evroskepticima širom kontinenta koji dele njegov stav da je EU završena priča.

“Nemojte da plašite ljude da neće moći da izvoze na Zapad, ali nećemo zabraniti ni da izvoze na Istok”, rekao je Obradović, objasnivši da se zalaže za to da Rusija bude strateški parner Srbije broj jedan, jer nikada nisu bombardovali Srbiju, ne otimaju joj Kosovo, ne ucenjuju je, a nude velike potencijale za privrednu saradnju.

Pozivam dame da mi pruže šansu
Obradović kaže i da je jedini kandidat koji u predizbornoj kampanji govori o ženama.”Pozivam dame da mi daju šansu da pokrenem reševanje njihovih nagomalnih problema”, poručio je on.
Obradović tvrdi da je Srbija ucenjena iz Brisela da ne razvija ekonomske odnose sa Rusijom. Kaže da se i sam zalaže to da se sa Moskvom otvori pitanje povećanja rudne rente, ali ističe da je protiv bescarinskog izvoza Fijata u Rusiju, jer je to, kako kaže, u interesu jedne italijanske kompanije, a ne u interesu Srbije.

“Mi moramo da vidimo gde je naš interes, gde možemo da ostvarimo korist, ko nas poštuje… Nama treba da izvozimo domaće proizvode na tržište Rusije”, kaže predsednički kandidat Dveri.

Obradović kaže i da se zalaže za prekid briselskih pregovora o Kosovu, jer je EU, smatra on, na strani albanske nezavisnosti. Umesto toga, pregovori treba da se odvijaju pod okriljem Saveta bezbednosti UN gde Srbija, prema njegovim rečima, ima saveznike u Rusiji i Kini.

Ističe da nije protiv dijaloga, jer mora se razgovarati sa nekim ko vrši neku vlast u pokrajini, ali da je važno gde se pregovara i po kakvim pravilima, odnosno poštuje li se Ustav Srbije. Optimista je po pitanju Kosova, jer se, kako tvrdi, menja realnost, stvara se nova Evropa i već se npr. čuju glasovi pojedinih političara sa Zapada da je nezavisno Kosovo teroristička tvorevina.

Bogati treba da podele krizu, ja sam taj Robin Hud
Obradović kaže i da je važan deo njegovog predsedničkog programa, ekonomija. Zalaže se za ukidanje subvencija stranim kompanijama i za njihovu dodelu domaćim firmama. Predlaže i da svaka novootvorena domaća firma bude dve godine oslobođena plaćanja poreza.

Podseća i da su Dveri već predložile zakon kojim se poništava zakon o smanjenju penzija, i navodi da bi se 300 do 400 miliona evra penzionerima vratilo tako što bi se dodatno oporezovale strane banke, tajkuni, a uveo bi se porez na ekstraprofit stranim firmama koje, kako kaže, lažno prikazuju poslovanje sa gubitkom u Srbiji.

“Nije reket, to je pravda. Ako uzmemo od bogatih da bi dali siromašnima, onda sam ja taj Robin Hud. Bogati treba da podele krizu”, poručuje Obradović.

Lider Dveri kaže i da je u slučaju izbornog neuspeha spreman da snosi političku odgovornost, i da će o tome odlučivati organi pokreta.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here