Home Izbori U Kraljevu policajci čuvaju bilborde

U Kraljevu policajci čuvaju bilborde

69
0
Rat plakatima - Srbija izbori
Foto: N1

U Kraljevu u ponedeljak uveče privedena su tri odbornika Lokalnog fronta koji su cepali i prelepljivali plakate predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića ispred hale u kojoj je on utorak održao predizborni miting. Pušteni su posle dva sata provedenih u policijskoj stanici, gde su dali izjavu.

Odbornik Lokalnog fronta u gradskom parlamentu Branislav Seničić, priveden je jer je, kako kaže, danas prelepljivao i cepao plakate predsedničkog kandidata Aleksandra Vučica:

„Prišli smo bilbordu sa namerom da ga poprskamo, onda je izleteo policijski kombi, gomila policajaca. Uhapsili su nas i odveli u stanicu. Radimo performans svaki dan, prelepljujemo im plakate, cepamo. Hteli smo da vidimo da li policija o trošku naroda, od budžetskih novaca čuva bilborde“.

Odbornici Lokalnog fronta privedeni su veče uoči predizbornog mitinga u Kraljevu. Policija se do sada o provođenju nije oglašavala, ali je odbila i zahtev Lokalnog fronta da im pruže asistenciju kada oni lepe svoje plakate.

„Evo, čuvaju plakate SNS, pa smo mislili ako čuvate njih, tako da i nama pomognete malo“, kaže Vladan Slavković, Lokalni front Kraljevo, a policajac je na to odgovorio: „Ne čuvamo mi nikoga, Slavkoviću, ne možemo, nemamo ljudi da čuvamo nekog da pružimo asistenciju, da pratimo“.

Aktivisti Lokalnog fronta ističu korektno ponašanje policajaca tokom privođenja, i dodaju da će noćnih performansa cepanja i prelepljivanja Vučićevih plakata biti do kraja marta.

Plakati kandidata vladajuće koalicije popodne bili su sigurni kod Nove hale sportova u Ribnici, pre i tokom mitinga, a u Lokalnom frontu poručuju da „za dalje ne garantuju“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here