Home Izbori Stamatović: U Vojvodini teče krv Obilića

Stamatović: U Vojvodini teče krv Obilića

70
0
Milan Stamatović - Srbija izbori
Foto: N1/ Medija centar Beograd

Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović izjavio je u Novom Sadu da Vojvodini ne treba autonomija, ali da će se zato zalagati za ravnomeran razvoj svih delova zemlje, od juga pa do krajnjeg severa.


Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović izjavio je u Novom Sadu da Vojvodini ne treba autonomija, ali da će se zato zalagati za ravnomeran razvoj svih delova zemlje, od juga pa do krajnjeg severa.

„Kao predsednik, ja ću biti predsednik i Srbije i Vojvodine, i to je objedinjeno u funkciji predsednika države. Zato za autonomijom neće biti potrebe, ako se ravnomerno razvijaju svi delovi zemlje“, kazao je Stamatović tokom obilaska Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu.

On je podsetio da se navršava nepun vek od proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu i pobede srpske vojske prilikom osvajanja Petrovaradinske tvrđave.

„To je vojska koja je pokazala svu moć tadašnjeg vremena i danas predsednik države, kao vrhovni komadant vojske, nema pravo da to zanemari i zaboravi“, poručio je Stamatović.

Prema njegovim rečima, „u Vojvodini teče krv Obilića“, i ta pokrajina baštini vrednu istoriju i kulturu.

„Ovde teče krv Obilića, što je ogromna prednost u odnosnu na ostale delove Srbije. Moramo iskoristiti svu tradiciju, kulturu, veru i zemlju koja ovde daje plodove srpskom narodu i Vojvođanima, poštujući nju i pretke koji su je stvorili“, rekao je on.

Stamatović je Novosađanima poručio da je došao u njihov grad kako bi „preneo poruku saradnje na nivou cele Srbije“, odnosno da bi dobar primer opštine Čajetina koju je vodio, približio i drugim lokalnim samuopravama.

„U Čajetinu sam uložio svoj trud, vreme i obaveze za razvoj svoje opštine. Nadam se da ćemo u budućem periodu taj primer koristiti u celoj Srbiji“, rekao je Stamatović.

Prema njegovom mišljenju, veliki broj Vojvođana dolazi na Zlatibor, a saradnja je na visokom nivou, posebno u oblasti turizma.

„Ta kombinacija uvek daje dobar rezultat i to je pozitivan primer kako Srbija treba da se razvija i kava saradnja treba da bude na teritoriji cele zemlje. To je jedina šansa da se Srbija oporavi i u ekonomskom i u turističkom smislu“, dodao je Stamatović.

On je u Novom Sadu sa lokalnim političarem Milanom Paroškim, obišao i pravoslavnu crkvu na Petrovaradinu, zgradu Pokrajinske vlade, sam centar grada gde je razgovarao sa Novosađanima, kao i dopisništvo televizije Melos iz Kraljeva.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here