Home Izbori Janković: Drže nas kao taoce nesposobne politike

Janković: Drže nas kao taoce nesposobne politike

72
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Dragan Kujundžić

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je u Somboru da uprkos stalnim obećanjima aktuelne vlasti, Srbija i dalje ostaje zemlja u kojoj lekari biraju između besparice, mita i odlaska iz zemlje.

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je u Somboru da uprkos stalnim obećanjima aktuelne vlasti, Srbija i dalje ostaje zemlja u kojoj lekari biraju između besparice, mita i odlaska iz zemlje.

„Uče nas da će sutra biti bolje, a nikada da kažu danas“, istakao je Janković, prenosi njegov izborni štab.

„Danas je evropski statistički zavod i zvanično saopštio da je Srbija zemlja sa najvećim jazom između bogatih i siromašnih u Evropi. Srednji sloj prestaje da postoji, nema nas. Razgovarao sam danas sa građanima na somborskoj pijaci i kaže mi jedan gospodin: ‘Mi smo najgori narod, od nas nema ništa!’ Suprotno! Ništa nama ne fali – niti smo lenji, niti nesposobni, niti neobrazovani! Imamo ljude koji leče svoje komplekse nad nama“, istakao je Janković.

Predsednički kandidat poručio je i da Srbi nisu omražen narod u regionu i svetu, kako pojedini nastoje to da prikažu uz potenciranje konflikata koji ne postoje.

„Sve te konflikte zapravo prave oni koji nas drže kao taoce svoje nesposobne politike. Niko nas ne mrzi. Putujem po zemljama u regionu godinama i znam da nas niko ne mrzi. Jedini koji pričaju tako jesu isti oni, ili njihovi biološki ili politički sinovi, koji su nas devedesetih uveli u nešto najgore što nam se desilo. Oni manipulišu tim konfliktima, zastrašuju i nas i svet njima i suštinski nam kažu ‘Ako nas ne pustite ovde da radimo ono što mi hoćemo, zapalićemo Balkan ponovo’. E pa neće“, poručio je on na gradskom trgu, sa kojeg su se okupljenim građankama i građanima Sombora obratili i Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, i Rade Veljanovski, novinar.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here