Home Izbori Obradović: Država mora da uloži u IT sektor

Obradović: Država mora da uloži u IT sektor

83
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović poručio je da je budućnost Srbije u informacionim tehnologijama i da je za to potrebna pomoć države. „Biću srpski predsednik koji će pružiti punu podršku domaćem IT sektoru i inovacionim delatnostima“, rekao je Obradović prilikom obilaska jedne IT kompanije u Novom Sadu u subotu i dodao da, za „razliku od aktuelne vlasti“, neće ulagati u strane firme i kompanije.


Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović poručio je da je budućnost Srbije u informacionim tehnologijama i da je za to potrebna pomoć države.

„Biću srpski predsednik koji će pružiti punu podršku domaćem IT sektoru i inovacionim delatnostima“, rekao je Obradović prilikom obilaska jedne IT kompanije u Novom Sadu u subotu i dodao da, za „razliku od aktuelne vlasti“, neće ulagati u strane firme i kompanije.

Kako je rekao, želi Srbiju u kojoj će mladi školovani ljudi biti zadovoljni svojim poslom, imati ozbiljna primanja, neće odlaziti u inostranstvo, izvoziti znanje iz savremenih informacionih tehnologija…

Obradović je insistirao na usavršavanju našeg obrazovanja, i da već od osnovne škole moramo povećati broj časova informatike, a već od petog razreda moramo imati stručnu praksu rada na računarima.

„Dakle, država mora da uloži u visoko obrazovane kadrove za buduće savremene informacione tehnologije. Posebna podrška države mora da ide u pravcu podrške nauci i inovativnim delatnostima“, rekao je Obradović.

Kako je rekao, država mora da izdvoji iz svoga budžeta direktne investicije za domaći IT sektor, poručio da ne treba dovoditi strane firme koje će biti konkurencija našem domaćem IT sektoru i da je uveren da Srbija može biti evropski Japan.

„Ja sam budući srpski predsednik, kome je domaća privreda na prvom mestu, kome su naši preduzetnici svetinja i koji radi isključivo za naš domaći ekonomski interes“, rekao je Obradović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here