Home Izbori SPS traži ostavke članova REM-a zbog zabrane Vučićevog spota

SPS traži ostavke članova REM-a zbog zabrane Vučićevog spota

75
0
Socijalistička partija Srbije - Srbija izbori
Foto: N1

Socijalistička partija Srbije zatražila je da svi članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM) podnesu ostavke posle odluke da zabrane emitovanje predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u kome se čuju povici „Vučiću, pederu“.

SPS je u saopštenju ocenio da se REM „tom zabranom poneo ne kao regulatorno telo, nego kao ideološka komisija iz vremena staljinističkih čistki“.

„To i nije čudo kada se zna da su članovi REM-a uglavnom dosovci koji drugačije i ne umeju da se ponašaju, nego kao komesari koji se na ovaj način direktno mešaju u kampanju, i to za račun svojih kandidata. Oni bi da opet vrate Srbiju u vreme zabrana i moralno političke podobnosti. Zato se ovaj skandal može rešiti samo na jedan način, ostavkom svih članova REM-a“, piše u saopštenju.

Savet REM-a naložio je danas medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota u kome se uzvikuje „Vučiću, pederu“.

Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da „oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here