Home Izbori Podneta prijava zbog homofobične izjave u Vučićevom spotu

Podneta prijava zbog homofobične izjave u Vučićevom spotu

66
0
ainaguracija-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Udruženje „Da se zna“ saopštilo je da je podnelo prijavu Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zbog uvredljive terminologije u predizbornom spotu Aleksandra Vučića, za koju kažu da može podstaći dalju diskriminaciju i socijalnu distancu prema LGBT populaciji. Prijava udruženja „Da se zna“ osnosi se na spot u čijem se završetku sa tribina čuju navijački pokliči „Vučiću, pederu“.

Udruženje „Da se zna“ saopštilo je da je podnelo prijavu Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zbog uvredljive terminologije u predizbornom spotu Aleksandra Vučića, za koju kažu da može podstaći dalju diskriminaciju i socijalnu distancu prema LGBT populaciji.

Prijava udruženja „Da se zna“ osnosi se na spot u čijem se završetku sa tribina čuju navijački pokliči „Vučiću, pederu“. Udruženje podseća da Zakon o oglašavanju zabranjuje bilo koji sadržaj koji se može smatrati uvredljivim i može podstaći diskriminaciju.

„Ističemo da je reč ‘peder’ uvredljva i da se koristi isključivo u negativnom kontekstu, te da kao takva nesumnjivo vređa pripadnike LGBT populacije. Emitovanjem navedenog spota se podstiče diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije“, navodi se u prijavi koja je dostavljena medijima.

Ta nevladina organizacija zatražila je da Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija naloži SNS-u da sa zvaničnog kanala te stranke na YouTube ukloni sporni spot, odnosno da iz spota uklone uvredljive izjave „Vučiću pederu“.

Organizacija „Da se zna“ do sada je podnela dve pritužbe Regulatornom telu za elektronske medije zbog spota SNS-a. Prvu 3. marta zbog emitovanja spota na YouTube kanalu SNS-a, a drugu 13. marta zbog emitovanja spota istog dana u 8.45 na RTS 1.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here