Home Kandidati za predsednika Miroslav Parović

Miroslav Parović

165
0
Miroslav Parović - Srbija izbori
Foto: Danas/ Medija centar

Miroslav Parović je rođen 14. jula 1984. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu završio je u mestu Jaša Tomić, a srednju elektrotehničku školu “Nikola Tesla” u Zrenjaninu. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu završio je elektrotehniku kao jedan od najboljih studenata generacije (prosek ocena 9,82) i stekao zvanje: diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva – master.

Radio je na brojnim inženjerskim projektima i pisao je stručne i naučne radove u oblasti elektroenergetike, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Kao dete paora posebno se interesuje za razvoj koncepta sela održivog u 21. veku i smatra da Srbija mora da proizvodi zdravu hranu, čistu energiju i nove tehnologije.

Više od 10 godina aktivan je na društvenoj sceni. Govorio je na više stotina tribina, skupova, protesta, televizijskih i radio-emisija. Oženjen je i živi u Novom Sadu gde je šef odborničke grupe Treće Srbije u Skupštini grada Novog Sada i savetnik gradonačelnika Novog Sada za energetiku.Trudi se da svojim životom proklamuje koncept aktivnog rodoljublja.

Politički uzor mu je Despot Stefan Lazarević, a omiljeni epski lik mu je Banović Strahinja o kome najbolje svedoče stihovi: „Strahinjiću Bane, ti sokole srpski, tvome đogu i tvome junaštvu svud su brodi đe god priđeš vodi.“

Izvor: www.trecasrbija-bs.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here