Home Kandidati za predsednika Saša Radulović

Saša Radulović

163
0
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: Dosta je bilo

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i fakultet. Otac Budimir, rođen u opštini Dečani, Kosovo i Metohija, lekar, završio Medicinski fakultet u Beogradu, pukovnik i načelnik saniteta Sarajevske Armijske oblasti. Majka Danica, rođena u opštini Bihać, ekonomista, završila Ekonomski fakultet u Beogradu.

Završio je srednju muzičku školu, na instrumentima violina, klavir i gitara. Vojni rok je odslužio u 1984/85. u Sloveniji. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultet u Sarajevu 1989. godine, smer automatika i elektronika. Odmah nakon toga dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je pravio i vodio kompanije od garaže do preko 150 zaposlenih. Bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine zajedno sa porodicom kako bi deca obnovila srpski jezik.

Srpskom privredom se bavi od 2006. Stekao je licencu stečajnog upravnika i portfolio menadžera, stručnjaka za hartije od vrednosti. Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. U stečajnim postupcima spašavao imovinu države od lupeža. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku Aleksandra i Andreja Vučića, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune. Posle samo tri godine, sopstvenim snagama, napadan od svih, pokret je na izborima 2016. osvojio 227.626 glasova i postao najjača opoziciona parlamentarna stranka.

U Skupštini se najsnažnije suprotstavio partijskom zapošljavanju, borio se protiv pljačkaških zakona, protiv subvencija stranim firmama u kojima naši radnici rade za minimalac, za vraćanje neustavno otetih penzija i plata. Podneo je brojne ustavne inicijative i krivične prijave protiv Aleksandra Vučića.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Vučić već tri godine ne sme da izađe na TV duel sa Sašom Radulovićem jer zna da bi nakon samo jednog duela bio gotov. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Pobeda protiv Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima je prvi korak ka promeni sistema. Ti biraš – tvoja zemlja ili njegova država. Glasaj za drugi krug. Glasaj protiv Vučića. Da decu i unuke ne gledamo preko Skajpa.

Preuzeto sa: http://dostajebilo.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here