Home Izbori RIK odbio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića

RIK odbio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića

80
0
Izvor 2017 - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Republička izborna komisija odbila je prigovor koji je na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog uputio advokat iz Novog Sada Miroje Jovanović. RIK je ovaj prigovor odbacila kao neosnovan. To znači da Ljubiša Beli Preletačević ostaje kandidat za predsednika Srbije. Kako je navedeno u rešenju kojim se odbija prigovor, RIK je zaključila da smisao odredbe Uputstva o uključivanju naznake Grupa građana u naziv grupe građana ni na koji način nije povređen.

Republička izborna komisija odbila je prigovor koji je na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog uputio advokat iz Novog Sada Miroje Jovanović.

RIK je ovaj prigovor odbacila kao neosnovan.

To znači da Ljubiša Beli Preletačević ostaje kandidat za predsednika Srbije.

Kako je navedeno u rešenju kojim se odbija prigovor, RIK je zaključila da smisao odredbe Uputstva o uključivanju naznake Grupa građana u naziv grupe građana ni na koji način nije povređen.

„Ključno pitanje jeste – da li su birači koji su svojim potpisom podržali Predlog kandidata Luke Maksimovića za predsednika Republike znali čiji predlog podržavaju i koga podržavaju. Stav RIK-a je da birači nisu bili dovedeni u zabludu i, samim tim, nenavođenje oznake GG u izjavama birača nije bilo suprotno duhu i smislu odredbe Uputstva“.

Željka Radeta iz SRS-a tražila je da se prigovor ipak usvoji ali su za to glasala samo dva člana RIK-a.

Novosadski advokat Miroje Jovanović podneo je ranije danas, u svojstvu birača, prigovor Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) na proglašenje predsedničke kandidature Luke Maksimovića zvanog Ljubiša Preletačević Beli.

Jovanović je na Fejsbuk stranicu postavio i fotografije teksta prigovora koji sadrži 18 tačaka.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here