Home Izbori Jeremić: Ko govori istinu – Merkelova ili Vučić?

Jeremić: Ko govori istinu – Merkelova ili Vučić?

70
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednički kandidat Vuk Jeremić kaže da nije jasno ko govori istinu, nemačka kancelarka Angela Merkel ili premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić. „Spoljna politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, a zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, pre svega na Kosovu i Metohiji“, izjavio je u Prijepolju Jeremić. On se osvrnuo i na sastanak Vučića sa Merkelovom.

Predsednički kandidat Vuk Jeremić kaže da nije jasno ko govori istinu, nemačka kancelarka Angela Merkel ili premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

„Spoljna politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, a zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, pre svega na Kosovu i Metohiji“, izjavio je u Prijepolju Jeremić.

On se osvrnuo i na sastanak Vučića sa Merkelovom.

“Juče je naš premijer imao sastanak sa kancelarkom Merkel, to je sudeći po njihovim osmesima i zagrljajima bio jako dobar sastanak, ali na tom sastanku naš premijer nije otvorio pitanje otimačine srpske imovine na Kosovu od strane ilegalnih prištinskih institucija. O tome je mogao da razgovara, a izabrao je da ne razgovara“, istakao je Jeremić.

Jeremić je premijera Srbije Aleksandra Vučića upitao zašto je to tako i da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi na samo puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka.

On je naglasio da je nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila Vučiča i za 1,16 odsto ekonomskog rasta.

“Godišnji rast BDP-a od 1,16 odsto koji je pomenula kancelarka Merkel nije ista cifra koju pominje premijer Vučić, a on je nije ispravio. Ne znam ko govori istinu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je zaključio da se spoljna politika Srbije vodi na najblaže rečeno nestručan, a vrlo verovatno poguban način.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here